Vágólapra másolva!
A mezőny sűrűsödésével az izgalmak is fokozódnak az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában. Az Inter múlt heti, Atalanta elleni veresége ismét nyílttá tette a bajnoki küzdelmet, amelyben a milánói együttesen kívül a bajnok Roma és a Juventus is reményekkel telve várhatja az utolsó négy fordulót.

Olaszországban a Juventus-Milan összecsapás sok kérdésre választ adhat. Például, hogy a torinói "zebrák" versenyben maradnak-e a bajnoki címért, illetve, hogy meddig húzza ki a milánói kispadon Carlo Ancelotti. Az egykori kiváló játékos természetesen revansra készül, hiszen tavaly éppen a Juventus rúgta ki. "Szeretem a Juventust, de most sajnálom, nekünk kell a három pont. Ha győzünk, akkor közel jutunk a jövő évi Bajnokok Ligája-szerepléshez" - mondta a tréner Az "Öreg Hölgy" az eltiltott Nedveden kívül mellőzi a sérült Salast, Tudort és Marescát, a Milanban továbbra sem szerepelhet Redondo, Costacurta, Maldini, valamint Rui Costa, Sevcsenko viszont visszatért.

A várható összeállítások:
Juventus: Buffon - Thuram, Ferrara, Montero, Pessotto - Zambrotta, Conte, Tacchinardi, Davids - Del Piero, Trezeguet
Milan: Abbiati - Roque Junior, Chamot, Laursen, Kaladze - Gattuso, Albertini, Ambrosini, Pirlo - F. Inzaghi, Sevcsenko

A bajnoki címvédő Roma a Parmát fogadja. A képlet egyszerű: győzni kell mindenáron. Zebina és Aldair sárga lapjai miatt bűnhődik, Lassissi Tottival együtt sérült. A Parma részéről a három pont a biztos bennmaradással érne fel, ehhez az eltiltott Benarrivo és a sérült Taffarel, Bolano kettős nem tehet hozzá semmit.

A listavezető Inter helyzete talán a legkönnyebb, hiszen a milánóiak a 14. helyen álló Bresciát fogadják. A hazaiak két komoly csalódáson estek át egy hét alatt: hazai pályán kikaptak bajnokin az Atalantától, majd nagyon simán, gyakorlatilag esély nélkül búcsúztak a holland Feyenoorddal szemben az UEFA-kupa elődöntőjében.

Hector Cúper vezetőedző nem számíthat Padalino, Georgatos, Vivas és Simic játékára, Seedorf pedig sárga lapjai miatt nem áll rendelkezésre. A Brescia csodafegyvere bevetésére készül: vasárnap kiderül majd, mennyire komolyan gondolta Roberto Baggio a visszatérést. Igaz, a zseniális csatár csupán a jövő heti, Fiorentina elleni találkozóra szeretne a kezdőcsapatba kerülni, de a hírek szerint Milánóban már kispados lesz. A La Gazetta dello Sport szerint még az sem, rajta kívül az eltiltott A. Filippini hiányzik majd.

Az UEFA-kupás helyekért versenyfutó kettős közül a Bologna a sérült Cipriani, Locatelli és Macellari nélkül otthon fogadja a Piacenzát, míg a Chievo (amelyben Manfredini sérült, Moro és Corini eltiltását tölti) a 16., kiesőhelyen álló Leccéhez látogat. Sok minden eldőlhet a két összecsapáson, főleg úgy, hogy a Bologna és a Chievo között két pont a különbség - előbbi javára.

A 31. forduló párosítása:
Április 14., vasárnap (15 óra):
Roma - Parma
Atalanta - Torino
Bologna - Piacenza
Fiorentina - Lazio
Verona - Udinese
Inter - Brescia
Juventus - Milan
Lecce - Chievo
Venezia - Perugia

Pincési László