Vágólapra másolva!
Meglehetősen szorosan alakul az angol bajnokság, még mindig három csapatnak van esélye arra, hogy megnyerje a Premier League-t, ráadásul a Manchester Unitednak és az Arsenalnak még meg kell mérkőznie egymással. A szuperrangadó időpontját azonban a rendkívül zsúfolt versenynaptár miatt meglehetősen nehéz volt megtalálni, és az FA-nek végül kompromisszumos megoldáshoz kellett folyamodnia, ami egyik csapatnak sem jó.

Az eredeti kiírás szerint a Manchester United-Arsenal bajnokira a 35. fordulóban, április 13-án került volna sor, ám akkor a találkozót el kellett halasztani, mivel a londoni csapatnak az FA-kupa elődöntőjében volt jelenése, némileg ironikusan éppen az Old Traffordon.

A szövetség ezt követően két lehetséges új dátumot jelölt meg, nevezetesen május 5-ét és 8-át, ám az első időpont gyorsan kiesett a kalapból, lévén az FA-kupa döntőjére egy nappal előbb, május 4-én kerül sor, és az Arsenal ott ugye érdekelt lesz.

Maradt tehát május 8-a, ami viszont egyik csapatnak sem tetszett: az Ágyúsok azt szerették volna, ha a meccsre egy nappal később kerül sor, a manchesteriek viszont egy nappal korábban akartak pályára lépni, hogy több idejük maradjon az esetleges Bajnokok Ligája-döntőre készülni, amelyet május 15-én rendeznek meg.

Az FA tehát salamoni döntést hozott, amikor az eredeti május 8-i dátumot hagyta meg, amely egyben azt jelenti, hogy a Manchesternek (amennyiben bejut a BL fináléjába) a szezon végén nyolc nap alatt három meccset kell majd lejátszania: május 8-án az Arsenal elleni bajnokit, 11-én a pontvadászat utolsó fordulójában a Charlton ellen, és 15-én az esetleges Bajnokok Ligája-döntőt.

Nem mintha az Arsenal programja nem lenne feszített: április 11-ig Európában a Real Madrid után az Ágyúsoknak kellett a legtöbb meccset játszaniuk. Míg a Real ennyi idő alatt 62 tétmérkőzést játszott, addig az Ágyúsok 59-et. A francia középpályás, Patrick Vieira ebből 53-on lépett pályára, és mindannyiszor kezdő ember volt.