Vágólapra másolva!
Már csak két együttes verseng a bajnoki címért Angliában, mivel a hét végi fordulóban a Liverpool vereséget szenvedett a Tottenham ellen, és a Vörösök így már nem érhetik utol a listavezető Arsenalt. A Manchester United viszont még mindig nem adta fel, a Bayer Leverkusen elleni BL-meccsre való tekintettel meglehetősen tartalékosan pályára lépő Vörös Ördögök egy erősen vitatható tizenegyessel verték az Ipswich Townt, amely így majdnem biztosan búcsúzni fog a Premier League-ből.

A 37. forduló szombati mérkőzései, gólszerzők

A liverpooliak a lehető legjobb kezdő tizeneggyel kezdték a Tottenham elleni találkozót, míg a hazaiaknál több kulcsember is hiányzott sérülés miatt. Elsősorban a védelem volt tartalékos (Dean Richards és Ledley King sem tudta vállalni a játékot), és az első percek tapogatózó játéka után a vendégek a kapujuk elé szegezték a Spurst. A nyolcadik percben hatvan másodperc alatt kétszer is igen közel kerültek a gólszerzéshez: előbb az előremerészkedő Sami Hyypiä fejesét ütötte nagy bravúrral szögletre Kasey Keller kapus, majd pedig a szögletrúgást követően Heskey bólintását fejelte ki a gólvonalról az argentin Mauricio Tarricco. Nem kellett sokat várni a következő nagy liverpooli helyzethez sem, hiszen három perc elteltével John Arne Riise fejelt előrevetődve, és a labda a kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A kezdeti Liverpool-nyomás azonban szép lassan megenyhült, és a hazai gárda vette a kezébe a mérkőzés irányítását. A Spurs játékosai rendkívül labdabiztosan futballoztak, sokkal többet birtokolták a labdát, és a szélen vezetett támadásaikkal többször is zavarba hozták a Vörösök védelmét. Kevéssel a félidő előtt Gustavo Poyet lövése még centikkel elkerülte a kaput, de a következő akciónál a dél-amerikai középpályás már nem hibázott, és megszerezte a vezetést a londoniaknak.

A szünet után sem változott a játék képe, a vendégek még helyzetig sem nagyon tudtak eljutni, így Gerard Houlliernek kockáztatnia kellett: és egyik védője, Abel Xavier helyett a támadó középpályás Patrik Bergert hozta be a pályára. Ez sem eredményezett azonban nagy változást, mindössze annyit, hogy a Liverpool védelme még sebezhetőbbé vált, és a hazaiak minden egyes támadása gólveszélyt hordozott magában. S bár a Spurs végül nem tudott még egyszer betalálni, végül ez is elég volt a három pont megszerzéséhez.

A Vörösök ezzel kiestek a bajnoki címért folytatott küzdelemből, sőt, a második helyezésük is veszélybe került, hiszen a Manchester United nem hibázott az Ipswich ellen. Pedig Alex Ferguson igen csak tartalékosan küldte pályára együttesét, már a keddi BL-elődöntőre gondolva. A megszokott kezdő tizenegyből Ryan Giggs, Fabien Barthez, Juan Sebastian Verón, Paul Scholes, Mikael Silvestre és Ole Gunnar Solskjaer is hiányzott, ott volt viszont a fiatal O'Shea, Luke Chadwick és Michael Stewart. Az Ipswich számára legalább olyan fontos volt a győzelem, mint a vendégeknek, hiszen a Tractor Boys a bennmaradásért küzd, és az első percekben neki is rontottak ellenfelüknek, ám a MU védelme állta a sarat. A bajnoki címvédő támadásai nem sok veszélyt okoztak, ám egy perccel a szünet előtt a játékvezető, Rob Styles megajándékozta őket: Ruud van Nistelrooy esett el a tizenhatoson belül Titus Bramble szorításában, és bár a lassítások szerint a védő szinte hozzá sem ért, a bíró a büntetőpontra mutatott. A holland támadó be is rúgta a tizenegyest, és csapata a második játékrészben meg is tartotta előnyét, annak ellenére, hogy az Ipswich mindent egy lapra feltéve rohamozott.

Vasárnap játszották:
Everton - Blackburn 1-2 (0-1)
gól:
Chadwick (51.), illetve Jansen (10.), Andy Cole (63.)

Hátralévő mérkőzések:
Bolton - Arsenal (április 29., hétfő)
Liverpool - Blackburn (május 5., vasárnap)
Manchester United - Arsenal (május 8., szerda)
Arsenal - Everton (május 11., szombat, teljes forduló)
Blackburn - Fulham
Chelsea - Aston Villa
Leeds - Middlesbrough
Leicester - Tottenham
Liverpool - Ipswich
Manchester United - Charlton
Southampton - Newcastle
Sunderland - Derby
West Ham - Bolton

Ajánlat: