Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, David Bekham döntésével véget vetett a korábbi találgatásoknak: egy héten belül aláírja új, heti 80 ezer fontos (30 millió forint) szerződését jelenlegi klubjával, a Manchester Uniteddel.

Peter Kenyon, az Old Trafford gazdasági igazgatója reméli, hogy a szupersztár újabb négy évre kötelezi el magát a MU-hoz. A pénzügyi szakember véleménye szerint minden esély megvan arra, hogy az elmúlt fél év lelkiismeretes tárgyalásai után egy héten belül rákerüljön Beckham autogramja a szerződésre. "David minden korábbi spekuláció ellenére megerősítette szándékát, miszerint továbbra is nálunk kíván futballozni. Meggyőződésem, hogy kontraktusára pont kerül, még mielőtt elutazna a válogatott a világbajnokságra" - mondta Kanyon.

A 26 éves futballista a hírek szerint már biztosította Sir Alex Fergusont és a klub vezetőit maradási szándékáról, hozzátéve, hogy 30 éves koráig jelenlegi klubjának alkalmazottja szeretne lenni. "Soha nem vetettem el a manchesteri szerződésem meghosszabbítását, és mindnyájan azon vagyunk, hogy a eredményesen lezárjuk a tárgyalássorozatot, mielőtt felszállna a csapat gépe" - kommentált Beckham.

A 40 millió font (15 milliárd forint) vételárra taksált labdarúgót az elmúlt hónapokban tehetős olasz és spanyol klubok is megkörnyékezték, Beckham azonban megingathatatlannak tűnik.

A sztárfocista szerződésének meghosszabbítását bonyolította egy manchesteri háziszabály is: egy, a klubon belüli privát megállapodás szerint ugyanis magánszemély nem kereshet többet Roy Keane 90 000 fontos (34 millió forint) heti bérénél. A jelek szerint azonban ez sem állhatott Beckham megtartásának útjába, új, heti 80 000 fontos szerződésével jövője 2006-ig biztosítottnak látszik Manchesterben.

Pircs Anikó