Vágólapra másolva!
Szombaton a bajnoki cím sorsa szempontjából rendeztek fontos mérkőzéseket a spanyol bajnokságban, a vasárnapi összecsapások pedig a kiesés kérdését voltak hivatottak eldönteni, és bár matematikailag még semmi sem dőlt el, az szinte teljesen biztosnak látszik, hogy a Tenerife és a Zaragoza búcsúzni fog az élvonalból, míg a harmadik kieső hely a Las Palmas és a Mallorca között fog eldőlni. Ami a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyet illeti, itt továbbra is rendkívül éles a verseny, hiszen az erre hajtó Betis és Vigo is nyerni tudott.

A Real Zaragoza utoljára 1978-ban szerepel a második vonalban, de a szurkolóknak minden bizonnyal meg kell barátkozniuk azzal a gondolattal, hogy a következő idényben ismét a Segunda Divisiónban fog szerepelni együttesük. Az 1995-ös KEK-győztes a Vigo ellen hazai pályán szenvedett vereséget, és immár tíz forduló óta képtelen begyűjteni a három pontot.

A Celta sokkal jobban futballozott ellenfelénél, és különösen Jesuli volt elemében, aki cseleivel őrületbe kergette a védőket. Igaz, győztes góljához némi szerencse is kellett, mert a labdát a Zaragoza kapusa, Laínez szerencsétlenkedte be a hálóba. A Zaragozának ráadásul szerencséje sem volt, hiszen a második félidőben a játékvezető les címén nem adta meg Savo Milosevic gólját - mint a lassítás után kiderült, tévesen. A hazai drukkerek a lefújást követően nem tágítottak a stadion mellől, és hangosan szidták a csapat játékosait és a klubvezetőséget, mert szerintük elsősorban az tehet arról, hogy az együttes idáig süllyedt.

Nem járt sokkal jobban a másik szebb időket megélt, kiesés ellen küzdő gárda, a Mallorca sem, amely a szezon elején még a Bajnokok Ligájában szerepelt, most viszont könnyen lehet, hogy búcsúznia kell a legjobbaktól. A Real Betis könnyedén hozta el Mallorca szigetéről a három pontot: az első gólt az a Benjamín szerezte, aki a múlt héten azzal szerzett magának kissé kétes hírnevet, hogy az egyik spanyol női magazinban meztelenül pózolt. A második félidőben a sevillai csapatba beállt a hosszú ideje sérült argentin Gabriel Amato is, aki első labdaérintésével gólt fejelt. A csatár, aki egykoron a Mallorcában kezdte spanyolországi karrierjét, nem örült a góljának, és a kezdőkör felé bandukolva feltett kézzel kért bocsánatot egykori csapata szurkolóitól.

Ugyancsak hazai pályán kapott ki a Tenerife, amelynek sorsa ezzel megpecsételődni látszik. Pedig az ellenfél a Real Valladolid volt, amely számára a meccsnek semmi tétje nem volt, lévén a kiesés nem fenyegette, viszont az európai kupaszereplést érő helyekre sem érhet már oda. Spanyolországban ez azonban nem jelenti azt, hogy egy csapat nem hajt a győzelemért, és a Valladolid idegenben is egy ötöst rúgott. Ebből két gólt az a Luis García szerzett, amely egy évvel korábban éppen a Tenerifében szerepelt kölcsönben, és a gárda találatai segítségével jutott fel a legjobbak közé. Most könnyen lehet, hogy az ő góljai jelentik a kiesést a csapat számára.

Ajánlat: