Vágólapra másolva!
Az Arsenallal ellentétben a Juventus nem tudott duplázni hazájában, a torinóiak a bajnoki cím után ugyanis elbukták a Coppa Italiát. A hazai 2-1-es győzelem után Pármában is a pályaválasztó örülhetett (1-0), így idegenben rúgott góllal az AC Parma lett a kupagyőztes. A sárga-kékek gólját a brazil légiós, Júnior szerezte.

A teljes nevén Genílson Angelo de Souza névre hallgató játékos 1973. június 20-án született a Bahia államban található Santo Antionio de Jesús nevű kisvárosban, első klubja pedig a Vitória Bahia volt.

Ebben az együttesben 1994-ben kapott profi szerződést, és ezen esztendőben egy mérkőzés erejéig léphetett pályára a brazil élvonalban. A következő évben már 16 találkozón vetették be, és ez felkeltette a Palmeiras figyelmét is, amely 1996 elején megvette őt. A Sao Pauló-i együttesben hamar alapember lett, rögtön első évében 24 mérkőzésen szerepelt, a következő szezonban pedig végre sikerült megszereznie első találatát is a legjobbak között.

A leginkább bal oldali középpályást játszó futballistának elsődleges feladata azonban nem a gólszerzés, hanem a védekezés volt, és ez olyan jól ment neki, hogy 1998 elején meghívót kapott a válogatottba is, és végigjátszotta a januárban megrendezett Gold Cupot.

A világbajnokságra utazó keretbe azonban nem fért be, de az 1999-es év még jobban sikerült neki, ekkor ugyanis megnyerte a Libertadores-kupát a Pálmafásokkal. Csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül át Európába, és a Palmeirasszal jó üzleti kapcsolatban lévő Parma végül 2000 nyarán szerződtette 13 milliárd líráért.

Gyorsan beilleszkedett a "tejes" csapatba, a bal oldalon rendre az ő nevével találkozhattunk az összeállításokban. Ebben a szezonban ugyan nem szerzett gólt a bajnokságban, de ez a mostani találat duplán kárpótolta emiatt. Luis Felipe Scolari is bízik benne, hiszen a milanos Serginho kárára őt jelölte a brazil vb-keretbe.