Vágólapra másolva!
Bizonytalan anyagi helyzete miatt nem adott élvonalbeli licencet a bajnok Tirol csapatának az Osztrák Labdarúgó Liga, így az innsbrucki együttes ősztől kénytelen lesz a már amatőr szinten működő harmadosztályban játszani. A súlyosan eladósodott klub az elmúlt három évben megnyerte a pontvadászatot, azonban most nem tudta felmutatni az induláshoz szükséges pénzügyi garanciát.

Kedden csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés és a hitelezők megtévesztésének vádjával letartóztatták Robert Hochstaffl menedzsert, ugyanakkor nyomozás indult a volt és a jelenlegi elnök, Martin Kerscher, illetve Othmar Bruckmüller ellen. Hochstaffl állítólag hamis számlákkal 300 ezer euróval károsította meg az egyesületet, emellett a klubkasszából 4,5 millió eurót utalt át saját cégei számára.

A liga csütörtöki döntése azt jelenti, hogy a Tirol helyét az egyébként kiesett Admira Wacker Mödling veszi át a tízcsapatos első osztályban, míg a Bajnokok Ligája-selejtezőjében Korsós György és Szabics Imre csapata, a Sturm Graz lép pályára.

Korábban:

Szabics marad Grazban