Vágólapra másolva!
Az angol futball rutinos ismerői most nyilván elégedetten hátradőlnek, és azt mondják: mi úgyis tudtuk, hogy a Leeds előbb-utóbb beadja a derekát. Vasárnap délután négy órakor röpítette világgá a hírt a Sky News: a Manchester United 30 millió fontért leszerződtette Rio Ferdinandot, a Leeds United 23 éves, 27-szeres válogatott középhátvédjét. A harmincmillió angol átigazolási csúcsnak számít, az eddigi rekordot az a 28,1 millió font sterling jelentette, amennyit a Lazio kapott tavaly nyáron a MU-tól az argentin Juan Sebastian Verónért.

A 30 millió font 47 millió euróval egyenlő, ami forintban kifejezve 11,75 milliárd. Peter Ridsdale, a Leeds elnöke többször is ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy márpedig Ferdinand 30 millió fontért nem eladó, a MU tegyen még rá ötmilliócskát, ha meg akarja kapni a szűk két évvel ezelőtt a West Hamtől 18 millió fontért érkezett védőt. Alex Ferguson menedzser azonban nagyon jól tudta, hogy a yorkshire-i klub a csőd szélén áll, s a skót szakvezető által választott kiéheztetési taktika sikert is hozott: vasárnap Ridsdale beadta a derekát.

A nap játékosa: Rio Ferdinand (Anglia)20020615anap.htmlPiacot robbanthat a Manchester United/sport/focivilag/20020716piacot.htmlKedvenc focistahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=37596

Ferdinand - aki másfél szezon alatt 73 bajnoki mérkőzésen szerepelt a Leeds csapatában - öt évre írt alá, és heti 70 000 font lesz a heti fizetése. "A legjobbakat kívánjuk Riónak a MU együttesében" - nyilatkozta fogát összeszorítva Ridsdale, az Old Traffordtól mindössze 70 kilométerre fekvő Elland Road főnöke. Ferdinand nemcsak, hogy a legdrágább szigetországi átigazolás, hanem az egész világot is tekintve minden idők legdrágább védőjátékosa.

Ch. Gáll András