Vágólapra másolva!
A Bundesliga nyitómérkőzésén sokáig úgy tűnt, hogy a címvédő Borussia Dortmund begyűjtheti a három pontot a Hertha BSC ellen, de a berliniek végül kiharcoltak egy döntetlent, köszönhetően Neuendorfnak. A középpályás számára azért is külön örömet jelenthetett a gól, hiszen az első dortmundi találatnál nagyot hibázott.

Neuendorf 1975. február 9-én született Berlinben, pályafutása előtt több helyi kiscsapatban is megfordult. Szerepelt a Stern 1900 Berlinben, a Blau-Weiss 90 Berlinben és a BFC Preussenben is, majd játszott a Reineckendorfer Füchsenben, azaz a Rókák csapatában.

Végül a Bayer Leverkusenben sikerült megállapodnia, ahol tizenévesen mutatkozhatott be a felnőttek között. A Bundesligában az 1994-95-ös szezonban debütált, mégpedig öt meccs erejéig, a következő idényben pedig megkapta első sárga lapját (az 1860 München ellen), majd megszerezte első gólját (a Werder Bremen ellen). Még egy pontvadászaton keresztül maradt a gyógyszergyáriaknál, de mivel nem jött valami jól ki a trénerrel, Cristophe Daummal, ezért 1998 elején kölcsönadták a Hertha BSC-nek.

Hertha-pont Dortmundban a Bundesliga-rajton/sport/focivilag/20020810herthapont.htmlMagyarok a Bundesligábanhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29014

Eleinte itt is keveset játszott, és bár később jobban futballozott, egyetlen olyan bajnokság sem volt ebben az időszakban, amikor 15 meccsnél többször szerepelt volna. Két és fél idényen keresztül játszott kölcsönben a Herthában, 2000 nyarán azonban visszatért Leverkusenbe, azzal a reménnyel, hogy beverekszi magát a kezdő tizenegybe.

Ez azonban nem jött össze, így tavaly megint a Herthába szerződött, ezúttal már végleg. Az előző szezonban 19 mérkőzésen háromszor volt eredményes. Híres arról, hogy nehezen tartja magában a véleményét, meglehetősen nagyszájú, innen kapta becenevét is (Zecke), amely a mezén is olvasható.