Vágólapra másolva!
Ismét Király Gábor nevével kezdődik a Herha BSC összeállítása, ami - lévén hogy Huub Stevens személyében új edző került a berlini együttes kispadjára - biztató fejlemény az 1-es számú mezért Christian Fiedlerrel versenyző magyar válogatott kapus számára. Akárcsak az a tény, hogy a Hertha a Bundesliga-rajton pontot rabolt a bajnok Borussia Dortmund otthonából.

A mérkőzésen Dárdai Pál is szerepet kapott, őt a 66. percben cserélte le Stevens-tréner, míg Király Gábor végig a pályán a volt. "Természetesen az első mérkőzés a játékos és a csapat szempontjából mindenkor nehéz, hiszen ilyenkor még nem tudni, hol tartunk, vagyis miként sikerült a felkészülésünk" - mondta Király Gábor. "A lényeg, hogy minél előbb felvegyük a sorozatterhelés fizikai és pszichikai ritmusát. A dortmundi meccs után azt kell mondanom, nekem és a csapatnak is akad még javítani való a játékban."

- Kicsit bővebben hogyan értékelné a teljesítményét?
- Nem ez volt a legjobb mérkőzésem, de a legrosszabb sem. Akadtak hibáim, néha dönthettem volna másként is, de eredményt befolyásoló, óriási bakit nem követtem el.

- Elégedett az eredménnyel?
- A lefújást követően örültünk az egy pontnak is, hiszen a Hertha a dortmundi Vestfalen-stadionban 5 éve nemhogy pontot nem szerzett, gólt is mindössze egyet lőtt. Fura, de igaz, ezen a fellépésünkön nyerhettünk és ki is kaphattunk volna. Hasonló véleményen volt edzőnk, Huub Stevens is.

- Ha már szóba hozta, milyennek találja az új szakvezetőt?
- Keménynek. Nem ígérget, nem könyörög a játékosoknak, viszont remekül követi és alaposan elemzi a mérkőzéseket. Mivel végig jegyzetel a kispadon, a hibákat személyre lebontva visszaidézi, ugyanakkor a jó megmozdulásokat is megdicséri, ám ezen gyorsan túl is lép. Ő inkább a hiányosságokra koncentrál, de ez a jó, mert ez a gondolkodásmód visz előre.

Bánki József