Vágólapra másolva!
Az elmúlt idényben a Premier League-ben megszakadt egy nagy sorozat: a Manchester United ugyanis csak a harmadik helyet tudta megszerezni, márpedig arra utoljára 1991-ben volt példa, hogy a Vörös Ördögök nem végeztek legalább a második pozícióban. Túl nagy őrségváltás azonban nem történt, hiszen a bajnok az az Arsenal lett, amely az előző három idényben rendre második lett a MU mögött. A mostani bajnokság előtt tehát a legfőbb kérdés az, hogy sikerül-e valamelyik egyesületnek megtörnie a két klub1995 óta tartó aranyérem-monopóliumát.
Fotó: DPA
Henry, Wiltord, Pires - három francia az Arsenal mezében
Fotó: Dpa


Az Arsenalnál ez persze érthető volt, hiszen a csapat hátvédjei közül Lee Dixon bejelentette visszavonulását, valószínűleg hamarosan a csapatkapitány Tony Adams is így tesz, és Martin Keown sem számít a mai legények közé. Arséne Wenger persze nem hazudtolta meg önmagát, és természetesen egy francia középhátvédet szerződtetett Pascal Cygan személyében, aki Sol Campbell-lel valóban betonszilárdságú védelmet alkothat.

Miután a tréner biztosította a veterán portást, David Seamant, hogy továbbra is ő számít az első számú hálóőrnek, az addigi tartalék kapus, Richard Wright az Evertonba igazolt, így az Ágyúsoknak egy kapusra is szükségük lett, de az uruguayi Fabián Carini kölcsönvételével valószínűleg még jobban jártak, mintha Wrightot tartották volna meg, hiszen a celeste játékosa már most világklasszisnak számít.

A Premiership csapata-inak hivatalos honlapjaihttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20020724apremier.htmlArséne Wenger az Arsenal pénzügyi zsenije/sport/focivilag/20020813arsene.htmlAz Arsenal francia légiója meghódította Angliát/sport/focivilag/20020528siralex.htmlBundesliga: A Bayern a legesélyesebb/sport/focivilag/20020808abayern.html

A védelem tehát tovább erősödött, a csatársorral eddig sem volt sok baj (Thierry Henry nemrégiben kijelentette, hogy legszívesebben pályafutása végéig maradna az Arsenalban), a középpályán azonban a rengeteg sérülés miatt adódtak problémák. Miután Robert Pires és Giovanni van Bronckhorst után Fredrik Ljungberg is kidőlt a sorból, szükség volt egy középpályásra is, és az Ágyúsok itt sem "kispályáztak", hanem megvettek egy világbajnokot a brazil Gilberto Silva személyében. Úgy tűnik tehát, hogy nehéz lesz elragadni a trófeát az Arsenaltól, még akkor is, ha a klub az idén deklaráltan a Bajnokok Ligájára "hajt rá".