Vágólapra másolva!
Immár hét esztendeje annak, hogy a Bosman-szabály megváltoztatta Európa labdarúgását, és az emlékezetes eset óta a lejárt szerződésű labdarúgók ingyen hagyhatják el klubjukat. Most úgy tűnik, hogy az orosz futballnak is meglesz a maga Bosmanja a fiatal válogatott támadó, Dmitrij Szicsev személyében, aki az orosz törvényeket kihasználva szeretné elhagyni a Szpartak Moszkvát, annak ellenére, hogy 2006-ig köti szerződés a fővárosi egyesülethez.

Szicsev igazi villámkarriert tudhat magáének, a mindössze 18 esztendős támadó fél évvel ezelőtt még a második vonalban, a Szpartak Tambovban szerepelt, ám a bajnokcsapat Szpartak Moszkva játékosmegfigyelői felfedezték, és próbajátékra hívták a fővárosba.

A Szpartak már negyed-döntős a FÁK-kupán/sport/magyarfoci/20020121bodnar.html

A téli FÁK-kupán (ahol a volt Szovjetunió bajnokcsapatai találkoznak) mutatkozott be az orosz együttesben, és rögtön hat gólt ért, ebből kettőt éppen a legnagyobb rivális, a Dinamo Kijev ellen. Azonnal ötéves szerződést ajánlottak neki, és játéklehetőséget is kapott a bajnokságban, amivel élni tudott: az első hét bajnokin hatszor volt eredményes. Mivel a Szpartak mestere, Oleg Romancev egyben a válogatott szövetségi kapitánya is volt, így nem jelentett meglepetést, hogy a szbornajába is bekerült, és első meccsén, az Észtország elleni előkészületi találkozón gólpasszt adott.

Közvetlenül a vébé előtt a jugoszlávok ellen megszerezte első gólját a nemzeti színekben, aminek köszönhetően bekerült a vébékeretbe is. A World Cupon talán ő volt az egyetlen orosz labdarúgó, aki nem okozott csalódást: a szbornaja mindegyik góljában tevékeny részt vállalt, és a belgák ellen maga is betalált. Nevét természetesen azonnal kapcsolatba hozták a különböző nyugat-európai sztárklubokkal, a legkitartóbb kérőnek az Internazionale bizonyult. A vébé után mégis visszatért a Szpartakhoz, és ott folytatta, ahol abbahagyta, gyorsan rúgott még három gólt, ám ezt követően megsérült.