Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságban az elmúlt években kétségtelenül a Manchester United és az Arsenal vívja a legnagyobb párviadalt - 1995 óta csak ez a két együttes nyerte meg az aranyérmet a Premier League-ben. A két gárda trénere, Alex Ferguson és Arsene Wenger viszonya sem éppen a legjobb, és úgy tűnik, hogy konfliktusuk hamarosan ismét kiújulhat.

Ferguson és Wenger immár évek óta "csipkedi" egymást, amikor csak tehetik, akkor odaszúrnak egyet a legnagyobb rivális mesterének. A legutóbbi a MU szakvezetője volt soron, aki nem sokkal a bajnokság kezdete előtt nem átallott kijelenteni, hogy az Arsenal labdarúgói egytől egyig szívesebben fociznának a Vörös Ördögöknél, és Wenger kedvencét, Patrick Vieirát külön megemlítette. Wenger lenyelte a békát, ám most, hogy Ferguson a kritika össztüzébe került, amiért sérülés miatt nem engedte el a válogatotthoz Paul Scholest és David Beckhamet, majd a hétközi, Middlesbrough elleni bajnokin mégis a kezdő tizenegybe nevezte őket. A manchesteri mester váltig állítja, hogy semmi konfliktusa nincsen az angol válogatott szövetségi kapitányával, Sven-Göran Erikssonnal, ugyanakkor kijelentette: valóban azt mondta, hogy a jelenlegi körülmények között jobban örült annak, hogy játékosainak nem kellett szerepelnie a portugálok ellen.

Wenger persze azonnal lecsapta a magas labdát, és a minap nem győzte hangsúlyozni, mennyire együttérez Eriskssonnal, és hogy mennyire igyekszik támogatni a szövetségi kapitány munkáját. "Azt hiszem, minden trénernek, különösen a nagycsapatok mestereinek, segítenie kellene Erikssont. Természetesen én is szeretném, ha pár játékosom pihenne egy-egy fontos meccs előtt ahelyett, hogy egy barátságos mérkőzésen szerepelne, ám mit tehetek? Átérzem Eriksson nehézségeit, és igyekszem úgy segíteni, ahogyan csak tudom. Tisztában vagyok vele, hogy a válogatottnak előkészületi mérkőzésekre van szüksége, és ezt minden angol klubnak fel kell ismernie - mindenkinek el kellene engednie focistáit a nemzeti tizenegyhez" - fejtette ki Wenger, és szavaiban nem nehéz észrevenni a Ferguson felé irányuló ellenszenvet.

Ferguson kontra Eriksson/sport/focivilag/20020908ferguson.htmlManchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29162

Könnyen lehetséges, hogy hamarosan tovább éleződik a versenyfutás a két klub között a pályán kívül, ugyanis mind a Manchester, mind az Arsenal szeretné leigazolni a francia AJ Auxerre fiatal hátvédjét, Philippe Mexest. A játékos stabil tagja a gallok utánpótlás-válogatottjának, sőt, már a nagyválogatott keretében is szerepelt, ám ott még egyszer sem lépett pályára. Tavaly az AS Roma hívta, de az olaszoknak nemet mondott, és egyre inkább Anglia felé "kacsintgat". A minap az egyik angol napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon szívesen futballozna az Arsenalban, és megtiszteltetésnek érzi, hogy az Ágyúsokat összekapcsolták vele. Úgy tűnik azonban, hogy Ferguson ezúttal kifoghat Wengeren, annyi legalábbis biztos, hogy lépéselőnyben van vele szemben, hiszen a skót mester már évek óta tartja a kapcsolatot Mexesszel. A MU már 1998-ban meghívta a védőt az Old Traffordra, amikor is megmutatta neki a stadiont, sőt, egy mezt is adott neki, amelyen a 6-os szám mellett Mexes neve állt. Ferguson azóta minden karácsonykor küld üdvözlőlapot a focistának, sőt, nemrégiben a manchesteriek egykori legendás játékosa, Eric Cantona (aki egykoron szintén az Auxerre-ben kezdte karrierjét) is levelet írt Mexes-nek, amelyben arról győzködni, hogy a Vörös Ördögöket válassza.