Vágólapra másolva!
Hosszú idő után ismét bekerült a szlovák labdarúgó-válogatott keretébe Pinte Attila, aki a nyáron a Ferencvárostól szerződött a görög Panioniosz együtteséhez. A középpályásnak ismét megy a játék, már két gólt is szerzett új csapatában, így nem meglepő, hogy visszakerült a legjobbak közé.

Ladislav Jurkemik, a szlovák labdarúgó-válogatott vezetőedzője, kihirdette annak a tizennyolc játékosnak a nevét, akikkel a jövő heti, Anglia elleni Európa-bajnoki selejtezőn számol. A törökök elleni kerethez képest a tréner hat új játékost nevezett, köztük a Görögországban játszó Pinte Attilát, és az Angliában légióskodó Németh Szilárdot is. "Németh még nem épült fel teljesen izomsérüléséből, de információim szerint a mérkőzésre már rendben lesz" - nyilatkozta a szlovák csapat edzője.

Pinte Attila szereplése azért is meglepő, mert a Ferencvárosban nem nyújtott meggyőző teljesítményt. A játékos nyáron kettő plusz egyéves szerződést kötött a görög Panioniosz együttesével, ahova Jozef Bubenko edző kérésére szerződött százezer euró körüli összegért. A csapat négy forduló után jelenleg az Olympiakosz és az AEK Athen mögött a harmadik helyen áll a görög bajnokságban, hazai találkozói mind megnyerte (Ionikos 2-0, Panahaiki 2-0, Iraklisz 3-1), csupán az Arisz otthonában kapott ki 1-0-ra. Pinte eddig jó teljesítményt nyújtott, az együttes hét találatából kettővel vette ki a részét.

A szlovák válogatott kerete
kapusok: König (Zürich), Bucek (Xanti)
védők: Hlinka (Bregenz), Karhan (Wolfsburg), Cisovsky (Inter), Klimpl (Zizkov), Zeman (Vitesse), Leitner (Teplice)
középpályások: Kisel (Bohemians), Michalík (Sparta), Dzúrik (Slovan), Janocko (Austria Wien), Mintal (Zilina), Pinte (Panioniosz)
csatárok: Kozlej (Olimpiakosz Nicosia), Reiter (Olomouc), Vittek (Slovan), Németh (Middlesbrough).