Vágólapra másolva!
Szombaton újabb húsz mérkőzéssel folytatódnak a labdarúgó Eb-selejtezők, amelyekbe immáron a magyar válogatott is bekapcsolódik. A hét vége legizgalmasabb összecsapásait Nápolyban és Szófiában vívják: előbbi találkozón az olaszok a jugoszlávokat fogadják, míg Bulgáriába a horvátok látogatnak.

Franciaország - Szlovénia
Több világbajnok játékos, Petit, Lizarazu, Trezeguet és Pires hiányzik majd a francia csapat Szlovénia elleni összecsapásáról, ám úgy tűnik, Jacques Santini kapitány minőségi cserékkel tudja pótolni kiesett sztárjait. A keretbe meghívót kapott az angol Leeds United középpályása, Olivier Dacourt és a Chelsea védője, William Gallas is. Utóbbi beválogatása már csak azért is érdekes, mert a játékos soha sem szerepelt még a legjobbak között, de Dacourt is mindössze háromszor ölthette magára a nemzeti mezt. Kimaradt viszont Nicolas Anelka, aki hiába szerzett már négy gólt a Manchester Cityben, Santini elképzeléseibe nem fér bele. Ám miután az auxerre-i Cissé biztosan nem játszhat, sérülés miatt Kapo és Trezeguet is lemondta a szereplést, míg Thierry Henry sem egészséges, elképzelhető, hogy a meglévő három támadó (Wiltord, Govou, Marlet) mégis kénytelen lesz meghívni Anelkát.

A francia keret
kapusok: Barthez, Coupet
mezőnyjátékosok: Brechet, Desailly, Gallas, Mexes, Sagnol, Silvestre, Thuram, Carriere, Cheyrou, Dacourt, Moreira, Makelele, Vieira, Zidane, Govou, Henry, Marlet, Wiltord.

1. csoport/sport/focivilag/200209051csoport.html

A szlovén együttesbe visszatér a világbajnokságon kiállított Nastja Ceh, aki eltiltás miatt hagyta ki az első fordulót, a 3-0-s Málta elleni összecsapást. A keretből így kimaradt Ermin Rakovic, de a maribori játékosra, Zoran Pavloviccsal (Salzburg) és Adem Kapiccsal (Ferencváros) egyetemben vésztartalékként számol Bojan Prasnikar szövetségi kapitány.

A szlovén keret
kapusok: Dabanovic, Simeunovic
mezőnyjátékosok: Cipot, Bekim Kapic, Knavs, Mavric, Vugdalic, Acimovic, Ceh, Filekovic,
Gajser, Karic, Pavlin, Radosavljevic, Sukalo, Zahovic, Zlogar, Cimirotic, Ipavec, Siljak

Málta - Izrael
Málta haza pályán szeretne javítani mérlegén, amely eddig egy 3-0-s vereségből áll. A Sszlovénia elleni zakó után most Izrael következik, s Siegfried Held szövetségi kapitány inkább ezen a találkozón remélhet pontot. Szerdán ugyanis a franciák ellen vajmi kevés esélyük lehet. "Nem voltam csalódott a vereség miatt, de sajnos mindig nagyon tiszteljük az ellenfelet. Tudni kell, hogy nemzetközi szinten mindig esélytelenek vagyunk, de legalább meg kell keseríteni a vetélytársak életét" - nyilatkozta a német születésű szakvezető.

A csapatba két sérült is visszatérhet: Michael Mifsud törött orra meggyógyult, a hét végén már játszott a Kaiserslauternben is, míg a Sliema Wanderers középpályása, Joe Brincat ezen a találkozón lehet századszor válogatott.

A máltai keret
kapusok: Darmanin, Muscat
mezőnyjátékosok: Carabott, Chetcuti, Ciantar, Debono, Dimech, Mamo, Said, Theuma, Agius, Brincat, Camenzuli, Camilleri, Holland, Mallia, Giglio, Turner, Bogdanovic, Licari, M Mifsud, A Mifsud, Nwoko.

Az izraeli szakvezető, Avraham Grant a légiósokon kívül a hazai bajnokság két nagycsapatára, a Maccabi Haifára és a Hapoel Tel Avivra építi csapatát; mindkét együttesből hat-hat játékost hívott be 24-es keretébe. Köztük egyetlen újonc található, a Hapoel 28 éves védője, Yigal Antebi. A külföldön játszók közül Avi Tikva (Young Boys), Eyal Berkovic (Manchester City), Haim Revivo (Fenerbahce), Idan Tal (Rayo Vallecano), Yossi Benayoun és Ilan Bachar (mindkettő Santander) tagja a válogatottnak.

Az izraeli keret
kapusok: Awat, Strauber
mezőnyjátékosok: Benado, Keisi, Zano, Brumer, Strul, Domb, Antebi, Rabah, Bachar, Badir, Zandberg, Nimni, Banin, Abuksis, Afek, Berkovic, Revivo, Tal, Benayoun, Udi, Balili, Tikva.