Vágólapra másolva!

Az E csoportban a Juve biztosíthatta volna be továbbjutását, ehhez "mindössze" arra lett volna szüksége, hogy nyerjen a Newcastle United ellen idegenben. A Szakrák számára viszont csak a győzelem volt az elfogadható eredmény, amihez természetesen gólt kellett volna szerezniük, márpedig ez ebben a kiírásban még egyszer sem jött össze Sheareréknek.



A torinóiak csatársora nem sok vizet zavart, Lippi mester el is hozta a három hete éppen a Newcastle ellen agyrázkódást szenvedett, és erre a találkozóra felépült Di Vaiót, akinek a helyére az uruguayi Marcelo Zalayeta állt be, és neki majdnem sikerült elrontania a hazaiak ünneplését, ám az utolsó percben csak a felső kapufát találta telibe.

Az eredménynek köszönhetően igen csak szoros lett a helyzet a csoportban, hiszen a Juve mellett immár a Dinamo Kijev is hét ponttal rendelkezik - az ukránok ugyanis hazai pályán ellentmondást nem ismerően intézték el a Feyenoordot.

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=47637Csoportállások/sport/focivilag/bl/20020917csoportallasok.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20020829abajnokok.html

A hollandoknál két kulcsember, Paul Bosvelt és Pierre van Hooijdonk sérülés miatt nem játszott, míg a hazaiaknál éppen erre a meccsre épült fel Dmitrulin, Bjalkevics és Ghoiane is (előbbi éppen Bodnár Lászlót szorította a kispadra), és ez már elég volt a kijevieknek ahhoz, hogy magukra találjanak.

Érdekesség, hogy a Dinamo kezdő csapatában mindössze három ukrán futballista szerepelt, játszott viszont jugoszláv, belorusz, román, üzbég, brazil, bolgár és marokkói is - vagyis Európán kívül három kontinens is képviselve volt a gárdában.