Vágólapra másolva!
A Serie A hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján az Internazionale hazai pályán 2-0-ra nyert Bologna ellen, s így ismét vezeti a tabellát. A fővárosi Lazio-Roma csúcsrangadó döntetlen lett (2-2).

Az Inter-Bologna meccsen a milánóiak Materazzi fejesével szereztek vezetést a 67. percben, majd a rendes játékidő letelte után Vieri tette magabiztossá a hazaiak győzelmét. A Bresciában 400. Serie A mérkőzését góllal ünnepelte a nemrégiben az olasz szurkolók kedvencének megválasztott Roberto Baggio, büntetőből elért találata csak egy pontot jelentett a Como ellen. A Parma két légiós-góllal (Nakata, Mutu) múlta felül az Atalantát, a Perugia szintén diadalmaskodott hazai pályán a Modena ellen.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.html

A Piacenza már nem volt ilyen szerencsés: Cardone a hatodik percben még vezetést szerzett a hazaiaknak, ám az Empoli Rocchi és Vanucchi révén fordítani tudott. A Torino edzőjét még a vasárnapi mérkőzés előtt kirúgták - Giancarlo Camolese utódja Renzo Ulivieri lesz, ám Regginában még a tartalékcsapat mestere, Renato Zaccarelli ült a kispadon. Az "új" edzővel sem ment jobban a Juve városi riválisának, ugyanis Conticchio góljára előbb Bogdani, majd tíz perccel a lefújás előtt Paredes válaszolt.

Rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzést hozott a forduló rangadója: a Lazio 2-2-es döntetlent ért el a Roma ellen. A "hazaiak" jugoszláv védője, Sinisa Mihajlovic a hajrában büntetőt hibázott. A mérkőzés előtt összecsaptak a két klub szurkolói. A rendőrségnek kétszer kellett megfékezni az elszabadult indulatokat: először a Stadio Olimpico déli kanyarja (a Roma híveinek törzshelye) előtt verekedtek össze a fanatikusok. Tíz percig tartott, mire a rendfenntartók szétválasztották a feleket. Másodszor a "vendégek" drukkerei támadtak a Lazio híveire, de ezúttal már sikerült megakadályozni a komolyabb összetűzést. Arról nem érkezett hír, hogy a rendőrség hány randalírozót vett őrizetbe, illetve volt-e súlyosabb sérülés.

Serie A, 7. forduló:
Internazionale - Bologna 2-0 (0-0)
gól: Materazzi (67.), Vieri (92.)

Brescia - Como 1-1 (0-0)
gól: R. Baggio (87., 11-esből), illetve Padalino (78.)

Parma - Atalanta 2-1 (1-0)
gól: Nakata (14.), Mutu (70.), illetve Comandini (83.)

Perugia - Modena 2-0 (2-0)
gól: Zé Maria (7., 11-esből), Rezaey (29.)

Piacenza - Empoli 1-2 (1-1)
gól: Cardone (6.), illetve Rocchi (30.), Vanucchi (81.)

Reggina - Torino 2-1 (0-0)
gól: Bogdani (54.), Paredes (80.), illetve Conticchio (46.)

Lazio - Roma 2-2 (0-0)
gól:
Delvecchio (58.), Batistuta (66.), illetve Fiore (51.), Stankovic (75.)