Vágólapra másolva!
Nem csitult el a botrány zaja Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya körül. A svéd szakember, aki külföldi trénerként első ízben vehette át a nemzeti csapat irányítását, már kinevezése óta a reflektorfényben van. A világbajnokságot megelőzően a bulvárlapok megszellőztették titkos kapcsolatát a médiasztárral, Ulrika Jonssonnal. Az újabb támadás (amelynek során ismét nőcsábászként tüntették fel) a Macedónia elleni, szégyenteljes, hazai pályán elért 2-2-es döntetlen után erősödött fel. Eriksson saját maga is úgy véli: a sajtó és a szurkolók a vérét akarják.

"Ellenségeim ismét élezik késeiket, a tervük készen áll" - jelentette ki a kapitány a Manchester Evening Newsban. Ezt erősítette meg a The Independent szakírója, Glenn Moore is, aki szerint "ha a nyomtatott sajtó az angol kapitány ellen fordul, máris követi ezt az irányvonalat az elektronikus újságírás is." Az újságíró szerint amint a két hatás teljes intenzitással fejti ki hatását, máris kész a bukás.

Az ügy kapcsán megszólalt Graham Taylor is, aki kapitánysága során a legtöbbet szenvedett a média kritikájától. Végzetét gyakorlatilag a The Sun című bulvárlap okozta, amikor az ellentmondásos, 1992-es Eb-t követően egyik karikatúrájában répaként ábrázolta, ellene fordítva egész Nagy-Britanniát. "A parlament már betiltotta a rókavadászatot, itt az ideje, hogy az edzők szervezete a példák alapján megtiltsa a futballtrénerek elleni kampányolást. Néha csodálom, milyen vérfagyasztó dolgokat engednek meg" - mondta Taylor.

Hajrá Anglia!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42241

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) egyelőre kitart Eriksson mellett, sőt elégedettek is munkájával. "Sven minden támogatásunkat élvezi, nagyszerű munkát végez. Anglia a legutóbbi tizenhárom összecsapáson mindössze egy vereséget szenvedett, azt is a világbajnok braziloktól" - értékelte az edző munkáját Paul Barber, az FA kommunikációs igazgatója.

A svéd Aftonbladet mindenesetre óva inti a honfitárs szakembert: "Bobby Robsont ősz haja miatt, Glenn Hoddle-t a hitéért, Terry Venablest üzleti kapcsolataiért, Graham Taylor pedig mindenért, amit csak tett, üldözték. Üdvözüljük a világ legkeményebb munkahelyén, Sven!"