Vágólapra másolva!
Szinte biztos, hogy Miriuta Vasile, a magyar válogatott középpályása távozik a német labdarúgó Bundesliga I utolsó helyén szerénykedő Energie Cottbus csapatától. A román származású játékos az [origo] érdeklődésére elmondta, hogy három ajánlata is van, köztük egy első ligás német egyesületé.

Miriuta Vasile távozik a német Bundesligában szereplő Energie Cottbus csapatától, a játékmester új kihívások után akar nézni. A Cottbus irányítói az elmúlt néhány mérkőzésen hanyagolták a Laci becenévre hallgató játékost, akinek elege lett a mellőzöttségből: menedzserével együtt felkereste a gárda irányítóit, s közölte, szedi a sátorfáját.

Bejelentése nem okozott meglepetést az igazgatótanács tagjainak, talán még örvendtek is neki egy kicsit. A német Bild című napilap értesülései szerint ugyanis ők már korábban elhatározták, hogy nincs szükségük a magyar játékosra, éppen közölni készültek vele a hírt, mikor betoppant Miriuta, s bejelentette távozási szándékát.

Magyarok a Bundesligábanhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29014Cottbusi bravúr, Miriuta gólt lőtt/sport/focivilag/20020302cottbusi.htmlA Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021027abundesliga.html

"A menedzseremmel már korábban eldöntöttem, hogy elhagyom Cottbust, úgy érzem, itt már nincs szükség rám - mondta az [origo]-nak Miriuta. - Egy ideje azt vélem felfedezni a vezetőség cselekedeteiben, hogy új csapatot akarnak építeni, jórészt fiatal, olcsó játékosokkal feltöltve a keretet. A Cottbusnak különben is anyagi gondjai vannak, nekik is jól jön, hogy nem kell majd összekuporgatniuk a fizetésemet. Közös megegyezéssel távozom a klubtól, hiszen szerződésem eredetileg a nyárig szól, vannak már ajánlataim is: csapatnevet egyelőre nem mondhatok, de két második ligás és egy első osztályú egyesülettel állok tárgyalásban. Jövő héten már azt is meg tudom mondani, hol folytatom a pályafutásomat."

Klaus Stabach, a Cottbus menedzsere szerint nem haraggal válnak el Miriutától, ezt mi sem példázza jobban, mint hogy maga választhatja meg az időpontot, mikor elbúcsúzik játékostársaitól.

"Egyáltalán nem sajnálom, hogy el kell hagynom Cottbust, profi játékos vagyok, nem szabad, hogy az érzelmeim irányítsanak. Eddigi életemben a legnagyobb fájdalmat az okozta, mikor eljöttem a Fradiból, ez az érzés nem hasonlítható az akkorihoz."

Miriuta zárásként elárulta azt is, hogy nem foglalkozik a hazajövetel gondolatával. "Egyelőre nem megyek vissza Magyarországra. Külföldön szeretném keresni a kenyeremet, lehetőleg továbbra is itt, Németországban."

-KD-