Vágólapra másolva!
Hétfőre egyetlen mérkőzés maradt az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójából. A Newcastle ezen hazai pályán 2-0-ra verte a Middlesbrough-t, s feljött a tabella nyolcadik helyére.

Ahogy az angol sajtó fogalmazott, "a Newcastle meglovagolta szerencséjét" a Premiership tizenkettedik fordulójának utolsó találkozóján. A Szarkák kihasználták azt a helyzeti előnyt, hogy Massimo Maccarone vezetésével az ellenfél minden lehetőséget elpuskázott, s Shola Ameobi, valamint Stephen Caldwell góljaival 2-0-ra nyertek a Middlesbrough ellen. A vereség azt jelenti, hogy Steve McClaren együttese legutóbbi három mérkőzésén mindössze egy pontot tudott szerezni, s ezzel visszacsúszott a kilencedik helyre.

A Premiership állása/sport/focivilag/20021103apremiership.htmlPremiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

"Végre sikerült előrebukfenceznünk, s megnyertük a rangadót. A múlt héten hét nap alatt három tétmeccset játszottunk, most ugyanezt hat nap alatt kell teljesítenünk. A játékosaim szinte szuperhősök. Elégedett vagyok, sorozatban négy győzelemnél tartunk" - értékelt Bobby Robson vezetőedző. Kollégája, a Middlesbrough trénere, Steve McClaren az első gólt teszi felelőssé a vereségben. "Azt hiszem, az első találat nagyon fontos volt, főleg a derbi végkimenetelét illetően. Sajnos, mi kőfalba ütköztünk mindenhol, a játékvezető még a tuti tizenegyest sem mert megítélni a számunkra" - kesergett a szakember.

Premiership, 12. forduló
Newcastle - Middlesbrough 2-0 (1-0)
gól:
Ameobi (20.), Caldwell (87.)
kiállítva: Queudrue (90., Middlesbrough)