Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag tönkrement Sergio Cragnottinak, a Lazio elnökének vállalata, amely a labdarúgócsapat főszponzora. A római klub helyzetét tovább nehezíti, hogy  a Manchester United feljelentette, mivel még mindig jelentős összeggel tartozik neki.

Cragnotti vállalata, az élelmiszereket gyártó Cirio másodszor is elmulasztott visszafizetni egy 150 millió eurós kölcsönt, ezért a milánói tőzsdén felfüggesztették az értékpapírjaival történő kereskedést.

Pénteken az is hivatalossá vált, amiről a Corriere dello Sport című olasz napilap már október végén írt, vagyis a Manchester United feljelentette a Laziót, mivel a rómaiak még mindig jelentős összeggel tartoznak neki. Az angolok megunták az olaszok halogató "taktikáját", a határidők újabb és újabb meghosszabbítását. A holland Jaap Stam tavalyi szerződtetése óta a Lazio csupán 4 millió fontot törlesztett, s még mindig tartozik 12 millióval.

Vidukáért verseng a Roma és a Lazio/sport/focivilag/20021023vidukaert.html

A fővárosi klub azért is bajba kerülhet, mert az FC Valencia 2001-ben úgy engedte el Gaizka Mendietát, hogy amennyiben 2003 előtt visszatér Spanyolországba, de nem korábbi együttesébe, a rómaiaknak 12 millió eurós "büntetést" kell fizetniük. Ez máig nem történt meg, miközben a spanyol középpályást nyáron kölcsönadták az FC Barcelonának.

A FIFA néhány hete úgy döntött, hogy a jelentős adósságok miatt a Lazio nem igazolhat külföldről új játékost.