Vágólapra másolva!
Olaszországban Roma - Inter, Spanyolországban Real Madrid - Real Sociedad összecsapásokra kerül sor a hét végén. Amennyiben a topligák harmadik nagy mérkőzését keressük, ismét Ibéria felé kell fordulnunk, ahol a Primera Division másik nagy meccsén a Deportivo a Barcát fogadja.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján két igazi rangadóra is sor kerül a német bajnokságban. A legjobb összecsapást a dortmundi néző várhatják, ahol a második helyezett hazai együttes az ötödik pozícióban lévő 1860 Münchent fogadja. Matthias Sammer vezetőedzőnek főhet a feje: Fernandez, Addo, Dédé és Evanilson sérülés, Lehmann kapus, illetve Frings a Bayern München elleni piros lap miatt nem játszhat, így ismét visszakerülhet a csapatba a pihentetett Ricken, illetve Kehl. A vendégeknél Max és Kurz nem edzett a héten, Cerny és Borimirov is sérült. Az előző idényben a Borussia 2-1-re hozta a találkozót.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20021109abundesliga.htmlBundesliga 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

A hét közi, Kaiserslautern elleni sikerrel ismét dobogóra kerülő Bochum a nyolcadik helyen álló Schalkét fogadja. A hazaiaknál mindenki a fedélzeten lehet, még Buckley eltiltása is lejárt a gelsenkircheni gárdából viszont biztosan hiányzik a Leverkusen ellen piros lapot kapó Rost kapus, helyén a veterán Reck bizonyíthat. Van Kerckhoven, Waldoch, Djordjevic, Agali és Wilmots sérült, a középpályán Neubarth edző még vacillál, vajon Möllert vagy az uruguayi Varelát játszassa. A Ferencváros-verő Stuttgart ezúttal Rostockba látogat, ahol a svéd gólvágó, Rade Prica sérült, Wimmer pedig családi problémák miatt hiányzik majd. Stuttgartban még mindig harcképtelen Hildebrand, Todt és Schneider.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Hertha Hannoverben játszik, ahol az élvonalban utoljára 1975 októberében találkozott egymással a két együttes. Akkor a berliniek 6-2-re nyertek. Ezzel kiegyezne most is a Stevens-legénység, amelyben Lapaczinski, Luizao, Van Burik, Simunic és Neuendorf is sérült, Király a kezdőben lesz, míg a Kicker Dárdai Palit a kispadra jelöli.

Az utolsó tizenegy, Kaiserslautern elleni, hazai találkozó közül mindössze négyen tudott győzni a Werder Bremen, amely kiesve az UEFA-kupából a gyenge idényt produkáló vendégeken szeretné elverni a port. Charisteas eltiltás, Banovic, Barten, valamint Friedrich sérülés miatt marad ki. A másik oldalon Eric Gerets hat játékossal (Gabriel, Knavs, Ramzy, Hrisztov, Lokvenc, Anfang) nem számolhat.

A brémaiaknál egyébként nem marad következmények nélkül az UEFA-kupa búcsú. Az esélytelenebb holland Vitesse otthonában elszenvedett 2-1-es vereség után a visszavágón a németek már 2-0-ra vezettek, a vége azonban 3-3 lett. "Össze kell húznunk magunkat, mert a költségvetésbe beterveztük a 3. forduló bevételeit" - kesergett Klaus Allofs sportigazgató. Hozzátette: a vezetőség jelenleg négy játékossal is tárgyal a szerződésük meghosszabbításáról, s a kiesés ezeket az egyeztetéseket is befolyásolja majd.