Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának szombati rangadóján a listavezető Internazionale a 89. percben egyenlített az AS Roma otthonában. A Bologna hazai pályán győzött a Perugia ellen, Signori döntött.
A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021116aserie.html

Nagy lehetőséget szalasztott el az AS Roma, a 89. percig jó esélye volt rá, hogy legyőzze a listavezető Intert és feljebb kapaszkodjon a tabellán. A múlt heti, Milánóban elszenvedett kínos veresége után szintén győzelmi (de legalábbis pontszerzési) kényszerben lévő éllovas Morfeo jóvoltából ugyan megszerezte a a vezetést, a Farkasok azonban Montella és Batistuta révén kisvártatva fordítottak.

Mindez a góltalan, ezzel együtt izgalmas és Roma-fölényt hozó első félidő, illetve már szünet után történt. A 89. percben aztán (a mostanság csak a BL-ben stabil római védelem csúnya hibáját kihasználva) jött és egalizált Okan Buruk, ám - a Torino-Juventus meccs függvényében - meglehet, hogy ez sem lesz elég ahhoz, hogy az Inter a forduló végén is a tabella élén álljon.

A Roma pedig újfent nekiállt remizgetni, ezzel meg jól lemaradni az éllovasoktól. Tottiék hiába veretlenek sorozatban immár 13 tétmérkőzésen (Serie A, Bajnokok Ligája), ennyi nem elég, így biztosan lemaradnak a scudettóról, is. Apropó, az olasz fantasista kihagyta a derbit, ahogy a francia Candela is, milánói részről az uruguayi Recoba nem játszhatott, hiányzott is nagyon.

Ha a Romát siratjuk, az Inter vérszegénysége mellett sem mehetünk el, Cúper mester tanítványai is megint csak elbuknak, ha nem támadnak bátrabban, s ha továbbra is eképp gyengélkednek a középpályán.

Serie A, tizedik forduló:
Bologna - Perugia 2-1 (2-1)
gól: Julio Cruz (31.), Signori (38.), illetve Caracciolo (45.)
kiállítva: Rezaei (90., Perugia)

AS Roma - Internazionale 2-2 (0-0)
gól: Montella (59.), Batistuta (73.), illetve Morfeo (57.), Okan (89.)

Scolari lesz a Roma-Inter sztárvendége/sport/focivilag/20021115szuperrangadot.html?pIdx=1