Vágólapra másolva!
Amióta az UEFA bevezette az egész Európában egységes átigazolási rendszert, azóta a klubok többsége alig várja az év végét - januártól ugyanis egy hónapon keresztül ismét szabadon igazolhatnak új focistákat. Alig van olyan egyesület, amely ne szeretne változtatni játékoskeretén, azonban az angol Arsenal mestere, Arsene Wenger már most kijelentte: januárban egyetlen futballistát sem fog szerződtetni.

Az Ágyúsok jelenleg az első helyen állnak a Premiershipben, a Bajnokok Ligájában pedig jó úton vannak afelé, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé - a második csoportkör első márkőzésén az AS Roma ellen idegenben szereztek három pontot. Ezen a találkozón Wengernek a védelem összeállításakor az utolsó mentsvárhoz kellett nyúlnia, és Oleh Luzsnyij kisebb sérülése ellenére is kénytelen volt vállalni a játékot, mivel a jobbhátvéd posztján Kolo Touré és Lauern kidőlése miatt rajta kívül csak az ifista Moritz Volz maradt megoldásként, aki korábban csak egyetlen alkalommal szerepelt a felnőttek között. A kapuban pedig a nyáron szerződtetett svéd Rami Shaaban állt, akinek szintén nincsen meg a kellő nemzetközi rutinja.

Sokan éppen ezért biztosra vették, hogy az Arsenal az év elején ezekre a posztokra megpróbál új embereket keresni (a klub egyik játékosmegfigyelőjét például Németországban látták, ahol az 1860 München portását, Simon Jentzschet és a Nürnberg hálóőrét, Darius Kampát figyelte), arról nem is beszélve, hogy Olaszországból is több focistával kapcsolatba hozták az Ágyúsókat. Hol a Modena fiatal francia csatárát, Diomansy Kamarát emlegették, mint a londoniak legújabb kiszemeltjét, hol pedig David Trézéguet-t hozták hírbe Arsene Wengerrel: a pletykák szerint a tréner még Patrick Vieirát is felajánlotta volna cserébe a Juventusnak, csak hogy megszerezhesse a támadót, és az Arsenalban összeállhasson az Henry, Trézéguet csatársor.

A szakvezető azonban a minap kijelentette: teljesen biztos benne, hogy januárban nem fog új focista érkezni a csapathoz, mivel jelen pillanatban tökéletesen elégedett a rendelkezésére álló kerettel. Arról nem is beszélve, hogy a klubnak mostanában jobban oda kell figyelnie a kiadásaira, mivel tervbe van véve egy új stadion építése, amely sokkal nagyobb befogadóképességgel bírna, mint a Highbury, amelyben minden hazai meccsen teltház van (ez 38 500 drukkert jelent). A Manchester pályájára, az Old Traffordra közel hetvenezren, a Liverpool arénájába, az Anfield Roadra pedig majd ötvenezren férnek be, és ezt szeretnék az Arsenalnál is elérni.

Arsenal FChttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45155

A stadion felépítésének a költsége azonban a tervezettnél mintegy százmillió fonttal több lesz, így Wengernek jelenleg nincsen túl nagy lehetősége a költekezésre. Ez persze nem jelenti azt, hogy a következő szezonnak ugyanezzel a kerettel vág majd neki a csapat, hiszen a tréner most ismét megerősítette, hogy Trézéguet az egyik kedvenc focistája.