Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában az AS Roma-Juventus rangadón nem maradt el a szurkolók összecsapása sem: a rendbontások során a rendőrség kilenc fanatikust vett őrizetbe, és összesen tizenhárman szenvedtek különböző sérüléseket.

Először a találkozó előtt alakult ki konfliktus a két tábor között, amikor a fővárosi drukkerek felgyújtottak több torinói rendszámú autót. A római hívek támadása később a Stadio Olimpicóban is folytatódott: kétszer is petárdát dobtak át az északi kanyarba, ahol a hatezer Juventus-szurkoló foglalt helyet. Az eset következménye: hatan szenvedtek égési sérüléseket.

Futballháború Rómában/sport/focivilag/20021120futballhaboru.htmlA Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021130aserie.html

A mérkőzésen a játékosok között is pattanásig feszült a hangulat, miután a torinói együttes kétgólos hátrányát ledolgozva a 85. percben egyenlített. Két perccel a cseh Pavel Nedved találata után a játékvezető előbb kiállította a hazaiaktól a francia Vincent Candelát és a vendégektől Alessandro Birindellit, majd újabb két perc elteltével a térdsérülése után szerdán visszatért Francesco Totti, az AS Roma csapatkapitánya is piros lapot kapott, mert megsértette a bírót. A rangadó 2-2-es döntetlennel ért véget.