Vágólapra másolva!
José Francisco Molina, a Deportivo La Coruna kapusa - úgy tűnik - megnyerte élete legfontosabb mérkőzését. A 32 éves, kilencszeres spanyol válogatott labdarúgó tavaly október 14-én jelentette be a Riazor-stadionban tartott megrázó sajtóértekezleten, hogy hererákban szenved, és - tervei szerint átmenetileg - be kell fejeznie a sportolást. Pénteken több spanyol lap is megírta - a csapat honlapján megjelent hírre reagálva -, hogy a kezelés eredménnyel járt, Molina gyógyultnak tekinthető, és január 20-án újra kezdi az edzéseket.

Molinát szülővárosában, Valenciában kezelték a helyi onkológiai intézetben, s a kezelés befejeztével a negatív tesztek is ott készültek. "Molina teljesen tünetmentes, gyógyultnak tekinthető hererákjából", áll a zárójelentésben. Mindezt 97 nappal a tragikus bejelentés után tették.

Dr. César Cobián, a Deportivo csapatorvosa októberben három-öthónapos távollétet jósolt a kapusnak, nos, a jóslat alsó határa jött be.

Molina január 13-án, hétfőn 13 órakor tart sajtóértekezletet Valenciában, dr. Vicente Guillem, a kórház főorvosa társaságában, majd vasárnap, január 19-én a Riazorban is a sajtó rendelkezésére áll, az Athletic Bilbao elleni mérkőzés után. Molinát betegsége alatt Juanmi helyettesítette a kapuban - igen jól.

A Depor kapusának felépülése nem egyedülálló a sport világában, többek között a négyszeres Tour de France-győztes amerikai kerékpáros, Lance Armstrong is hererákból meggyógyulva aratta sikereit, a kanadai Mario Lemieux (Pittsburgh Penguins), a világ jelenlegi legjobb jégkorongozója pedig nyirokmirigy-rákjából épült fel, s vezeti jelenleg is az NHL pontlistáját.

Ch. Gáll András