Vágólapra másolva!
A Real Madrid brazil centere, Ronaldo kijelentette, hogy idén nem megy a riói karneválra. Mindez önmagában nem lenne szenzáció, csakhogy a kétszeres aranylabdás sztár barcelonai (1997), majd később milánói (Internazionale) korszakában egyetlen alkalmat sem hagyott ki, hogy hazalátogasson a világ legnagyobb táncmulatságára.

A dologban az a legszebb, hogy a szombati, Alavés elleni bajnoki meccs után három nap szabadságot kapnak a csapat játékosai, mivel jövő héten szünet lesz a Bajnokok Ligájában, s elvileg a vasárnap, hétfő, kedd elegendő lenne Ronnie-nak a "riói kalandra", amely hétfőn és kedden tetőzik.

Guti Ronaldo miatt távozna a Realtól/sport/focivilag/20030205guti.htmlRonaldo a Salamanca részvényese lesz/sport/focivilag/20030122ronaldo.htmlRonaldo újra apa lesz/sport/focivilag/20030117ronaldo.html

Tovább cifrázza a helyzetet, hogy Rióban biztosra veszik Ronaldo érkezését, mi több, számolnak vele, és mindenütt plakátok hirdetik részvételét a karneválon, melynek egyik nagy attrakciója lenne. Ronaldo azonban határozottan cáfolja, hogy hazamenne mulatozni, ehelyett kisfiával, Ronalddal akarja tölteni a felszabaduló röpke három napot.

A center ezzel a gesztussal azt akarja demonstrálni a klubjának, hogy benőtt a feje lágya, és már nem a karnevál a legfontosabb számára - ahogy az a korábbi években volt. Ronaldo formája egyébként hétről hétre javul, s a csütörtöki edzőmérkőzésen nem kevesebb, mint öt gólt lőtt. A Primera Divisiónban is ő a Madrid legeredményesebb játékosa, tíz góllal - jóllehet öt meccsel kevesebbet játszott a többieknél.

Ch. Gáll András