Vágólapra másolva!
Jóllehet az elmúlt hónapokban a spanyol sajtó előszeretettel cikkezett Patrick Vieira esetleges érkezéséről a Real Madridhoz, az Arsenal francia középpályása mostani nyilatkozatában világossá tette: remekül érzi magát a Highburyben, s ha 2004 nyarán lejár a szerződése, nagyon szívesen meghosszabbítaná azt.

De nem ám csak a Marcában és az AS-ban jelentek meg időről időre a Madridot és Vieirát egymással hírbe hozó írások. Az olasz sajtó is beindult, és szinte kész tényként tálalta, hogy az Arsenalnál kapott "alacsony" fizetését keveslő védekező középpályás már el is jegyezte magát az "Öreg Hölggyel", azaz a Juventushoz szerződik.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030306apremiership.htmlArsenal FChttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45155

És erre jelent meg most az Arsenal sajtóosztályán keresztül kiadott Vieira-közlemény: "Aki csak egy kicsit is ismer engem, az tudja, hogy jól érzem magam, sőt, boldog vagyok a Highburyben. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy ennek a remek csapatnak a kapitánya lehetek. Kifejezetten idegesít, amikor egyesek légből kapott történeteket találnak ki távozásommal kapcsolatban. Számos alkalommal elmondtam már, hogy itt akarok maradni, amikor másfél év múlva lejár a szerződésem. Most is ez az álláspontom, miként mindig is ez volt" - olvasható a sajtóközleményben.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere, Vieira mentora is megszólalt: "Semmi sem változott Patrick és a klub viszonyában, biztos vagyok benne, hogy marad az Arsenalnál, minden ellenkező híreszteléssel szemben."

A nyáron 27. születésnapját ünneplő 193 centis, dakari - tehát szenegáli - születésű Vieira a Cannes-ban kezdett, majd 1996 január elsején, 18 évesen a Milanhoz szerződött. Itt mindössze két bajnoki meccset játszott, amikor 1996. Augusztus 14-én az Arsenal 4 millió - más források szerint 3,5 millió - fontért leszerződtette. Érdekes, hogy Vieira megszerzését Arsene Wenger erőltette, holott akkor ő még nem volt az Ágyúsok menedzsere, csak egy hónappal később, szeptemberben írt alá az Arsenalhoz.Vieira azóta kirobbanthatatlan alapembere az Ágyusoknak, 1998-ban és 2002-ben bajnoki és kupaduplázásra vezette klubját. 1998-ban oszlopos tagja volt a világbajnok francia válogatottnak, miként tavaly is részese volt a távol-keleti rossz vébé-szereplésnek. Hatvanszor szerepelt a francia válogatottban.