Vágólapra másolva!
Az írek korábbi szövetségi kapitányát, Mick McCarthyt nevezték ki az angol labdarúgó Premiershipben sereghajtó FC Sunderland vezetőedzőjévé. A 44 éves szakember Howard Wilkinsont váltja a kispadon, akit 20 mérkőzés után menesztettek.

Az egykori ír szövetégi kapitány, Mick McCarthy lett Howard Wilkinson utódja az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Sunderland együttesénél. A tréner korábban még soha nem dolgozott a Premiershipben, Angliában csupán alacsonyabb osztályban, a Millwallnál fordult meg, ahol 1991 és 1996 között edzősködött.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030308apremiership.html

"Bizonyára sokan megkérdezik, miért is jöttem ide, de ez a klub egy rendes klub, ahol sok jó szurkolóért érdemes dolgozni. Új segítőmmel, Ian Evansszel már délutántól belevágunk a munkába, s megpróbáljuk megtenni, amit lehet" - nyilatkozta a szakvezető, aki hatévnyi kapitánykodás után tavaly hagyta ott az ír labdarúgó-válogatottat, amellyel gyengén rajtolt az EB-selejtezőkön.

McCarthynak kilenc mérkőzés áll rendelkezésére, hogy benntartsa az együttest az élvonalban, a bemutatkozásra szombaton, a Bolton ellen kerül sor. A hírek szerint az edzői stáb tovább erősödik majd, állítólag ugyanis Niall Quinn - McCarthy egykori válogatott társa, aki korábban játszott a Fekete Macskáknál - szintén csatlakozik a megmentő csapathoz.