Vágólapra másolva!
A magyarok elleni, április 2-i budapesti Eb-selejtezőn visszatér a svéd labdarúgó-válogatottba Henrik Larsson, az UEFA-kupa negyeddöntős skót Celtic Glasgow klasszis csatára.

Tommy Söderberg és Lars Lagerbäck, a vendégek szövetségi kapitányi párosa a kerethirdetéskor elárulta: a 31 éves játékossal egyelőre csak erre az egy találkozóra állapodtak meg, de elképzelhető a folytatás. Larsson tavaly, a Szenegállal vívott vesztes világbajnoki nyolcaddöntő után jelentette be, hogy lemondja a válogatottságot, bár tény, a visszatérés lehetőségét nem zárta ki.

Eddig 71-szer szerepelt a svéd együttesben, és 24 gólt szerzett. Az eltiltott csatár, Zlatan Ibrahimovic, valamint a sérült kapus, Magnus Hedman és a védő, Tobias Linderoth nem léphet pályára a budapesti összecsapáson.

Henrik Larsson súlyosan megsérült/sport/focivilag/20030210henrik.html

A magyarok jövő szombaton Chorzówban a lengyelekkel találkoznak, ezt követi a svédek elleni mérkőzés. Gellei Imre pénteken hirdet keretet.

A 21 fős svéd keret:
kapusok: Isaksson (Djurgarden), Kihlstedt (FC Köbenhavn)
védők: Edman (SC Heerenveen), Jakobsson (Hansa Rostock), Johansson (Blackburn Rovers), Lucic (Leeds United), Mellberg (Aston Villa), Mjällby (Celtic Glasgow), M. Svensson (Southampton)
középpályások: Anders Andersson (Benfica), Jonson (FC Bröndby), Källström (Djurgarden), Lantz (Hansa Rostock), Ljungberg (Arsenal), Nilsson (Halmstad), A. Svensson (Southampton)
csatárok: Allbäck (Aston Villa), Elmander (Djurgarden), Andreas Andersson (AIK Solna), Prica (Hansa Rostock), Larsson (Celtic Glasgow)