Vágólapra másolva!
Sorsoltak a Bajnokok Ligájának árnyékában küszködő és több mint híg mezőnyének hála némelyest érdektelennek tetsző UEFA-kupában is, az elődöntőben Celtic-Boavista és Lazio-Porto mérkőzések lesznek.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az UEFA nyoni sorsolásának eredményeképp tehát elkerülte egymást a két portugál csapat, sőt mindkettő idegenben kezd, talán előny. A skót Celtic a Boavistát, az olasz Lazio a Portót kapta, persze ezek sem lesznek rossz meccsek.

A négy közé jutásért a Celtic meglepetésre a Liverpoolt búcsúztatta, Henrik Larsson és társai 1974 óta először szerepelnek valamelyik európai kupa elődöntőjében. A skótok egyszer nyertek bármit is, még 1967-ben, ellenfelük, a Málagát kiejtő Besiktas soha semmi komolyat.

Real-Manchester a BL-negyeddöntőben/sport/focivilag/bl/20030321blnegyeddonto.htmlKi nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=50157

A Porto 1987-ben BEK-győztes volt, hazai veresége után idegenben harcolta ki a továbbjutást a Panathinaikosz együttesével szemben. A Besiktast kettős győzelemmel búcsúztató Laziónak vannak a legfrissebb emlékei bármiféle nagy torna fináléjáról: a rómaiak 1998-ban ezüstérmet szereztek az UEFA-kupában, rá egy esztendőre KEK-et nyertek.

Mindebből kitűnik, bárki is győz majd a sevillai döntőben, először teszi, új név kerül a trófeára.

Az elődöntő párosítása:
Celtic (skót) - Boavista (portugál)
Lazio (olasz) - Porto (portugál)

Az elődöntőket április 10-én és 24-én játsszák.

A döntőt május 21-én Sevillában, Spanyolországban rendezik.