Vágólapra másolva!
Lemondott Terry Venables, az angol Premiershipben szereplő Leeds United vezetőedzője. A Daily Mirror hírét a klub péntek délelőtt hivatalosan is megerősítette. Erre azután került sor, hogy csütörtökön heves vitákkal tarkított megbeszélést folytatott a 60 éves tréner Peter Ridsdale elnökkel.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Az egykori szövetségi kapitány 2002. július 8-án vette át a csapatot a botrányos körülmények között távozott David O'Learytől. Elődjével ellentétben azonban Venables semmilyen jelentősebb eredményt nem tudott elérni, sőt; az elmúlt években rendszeresen az európai kupákban szereplő együttes jelenleg csak 15. a bajnokságban, hét pont választja el a "legjobb" kiesőtől.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030315apremiership.html

Az edzői teendőket az idény végéig Venables asszisztense, Eddie Gray látja el az Elland Roadon. Gray "ősleedsinek" számít, 12-szeres skót válogatott, 1965 és 1983 között 18 évig futballozott a csapatnál, majd 1982-től 1985-ig a kispadról irányította az együttest. Hosszabb kitérő után 1995-ben tért vissza a klubhoz, ahol 1998 óta másodedzőként alkalmazták.