Vágólapra másolva!
Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott svéd menedzsere meghívta Wayne Rooneyt, az Everton 17 éves csatárzsenijét a Liechtenstein és Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. Ugyanakkor Arsene Wenger, az Arsenal francia szakvezetője nem győzi dicsérni Rooneyt, aki vasárnap is betalált az Ágyúsok kapujába.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Rooneyt a közvélemény csak a 21 éven aluliak válogatottjába várta, ám Eriksson a Highburyben megtekintette az Arsenal-Everton meccset, és a szája is tátva maradt Rooney remek teljesítményét, kiváltképp fantasztikus gólját látva. Rooney egyébként a múltkor már szóhoz jutott a felnőtt válogatottban az Ausztrália elleni, gyászos eredményt hozó barátságos mérkőzésen.

Wenger is csak magasztalni tudja az ifjú liverpooli csatárt: "Különleges tehetség. Ugyanezt mondtuk, amikor tavaly októberben berúgta ellenünk a győztes gólt, s ugyanezt mondjuk most is. Sőt, azóta fejlődött is, kamaszfiúból felnőtté vált. Sokkal érettebb, ránézésre is, és a játéka is. Már most nemzetközi klasszis. Hogy elég jó-e ahhoz, hogy Angliát a felnőtt válogatottban képviselje? Majd elválik. De hogy idővel sokszoros válogatott lesz, ahhoz nem férhet kétség. Hogy mennyire viszi, az most már csak a lelki adottságok kérdése, mert a tehetsége vitán felül megvan."

Nem engedett előzni az Arsenal/sport/focivilag/20030323konnyeden.htmlShearer visszatérne a válogatottba/sport/focivilag/20030316shearer.html

Ezzel szemben David Moyes, az Everton menedzsere korainak tartja Eriksson döntését: "Kár siettetni a dolgokat, mindennek eljön a maga ideje, s szerintem Wayne-nek még sok a nagyválogatott. Hét hónapja még a gimnáziumi padban ült, most meg a világ legjobb labdarúgóival kerül szembe hétről hétre."

Ch. Gáll András