Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi és szerdai mérkőzései után csütörtökön az UEFA-kupa, a második számú európai klubsorozat elődöntői következnek. A négy résztvevő - a Celtic Glasgow, a Boavista, az FC Porto és a Lazio - közül korábban még egyik sem tudta elhódítani a trófeát, tehát a május 21-i, sevillai fináléban biztosan új győztest avatnak.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A magyarokkal azonos Eb-selejtező csoportban szereplő svéd válogatott klasszisa, Henrik Larsson által vezetett skótok legutóbb 1974-ben játszhattak a legjobb négy között a kontinens valamelyik kupájában, akkor a BEK elődöntőjében elbuktak az Atlético Madriddal szemben. Ezúttal mindenképpen esélyük van a fináléba jutásra, hiszen a portugál bajnokságban mindössze tizedik helyen álló Boavista legyőzhető ellenfélnek tűnik a szigetországi pontvadászat címvédője számára.

A másik, szintén portugál együttest is felvonultató párharcban Buzsáky Ákos csapata, az FC Porto a végső sikerre legesélyesebbnek tartott Laziót fogadja. Az olaszok nem számíthatnak holland kulcsjátékosukra, Jaap Stamra, a védő ugyanis a múlt héten combsérülést szenvedett, s még a visszavágón sem léphet pályára. A vendégeknek vele sem lenne túl könnyű dolguk, hiszen a hazai bajnokságban már szinte behozhatatlan előnnyel vezető Porto saját közönsége előtt bizonyára mindent elkövet majd, hogy minél nagyobb előnnyel utazhasson a második mérkőzésre.

UEFA-kupa elődöntő, 1. mérkőzések:
Celtic Glasgow (skót) - Boavista (portugál) 21.05 óra
FC Porto (portugál) - Lazio (olasz) 22.00 óra

A visszavágókat április 24-én rendezik.