Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Mark Halsey játékvezető indokolatlanul állította ki Sol Campbellt a Manchester United elleni, 2-2-re végződött szerdai rangadó hajrájában. A Vörös Ördögök mestere, Sir Alex Ferguson viszont úgy gondolja, a bíró teljesen jogosan küldte le a pályáról a válogatott hátvédet.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A 83. percben Campbell megszerezte a labdát, majd futás közben karjával eltalálta a háta mögött lévő Ole Gunnar Solskjaert, aki látványosan az arcához kapva összeesett. A bíró az asszisztens meghallgatása után szándékos könyöklésért kiállította az Arsenal védőjét. Az Arsenal egyébként fellebbezett az ügyben, miután a hátvédet akár négy találkozóra - három bajnokit és az FA-kupa döntőt kellene kihagynia - is eltilthatják, ha nem bizonyosodik be az ártatlansága.

"Aki ismeri Campbellt, az tudja, hogy szó sem lehetett szándékosságról" - vette védelmébe játékosát Wenger. "Oka sem volt rá, mert már megszerezte a labdát. Arra figyelt, hogy támadást indítson. Aki csak egy kicsit is ért a futballhoz, az elhiszi, hogy esze ágában sem volt bántani Solksjaert. Az egész úgy ahogy van, nevetséges. Őszintén szólva el sem tudom hinni, hogy megtörtént."

Wenger szerint Campbell kézmozdulata mindennapos a labdarúgópályákon. "A játékosok kilencvenkilenc százaléka hasonlóképpen kiteszi a karját ilyen esetben" - mondta a szakvezető. "Egyébként számtalan valódi könyöklést tudnék mutatni, amit a bajnokság során ellenünk követtek el büntetlenül."

A Premiership állása/sport/focivilag/20030412apremiership.html

Sir Alex Ferguson szerint viszont a játékvezető jogosan küldte le Campbellt. "A futballisták nagyon sokszor használják a könyöküket, ami rendkívül veszélyes" - mondta a skót szakember. "Mindannyian emlékszünk még Gary Mabutt esetére, aki tíz éve nagyon súlyos arcsérülést szenvedett egy hasonló incidens után. Véleményem szerint a bíróknak, a játékosok védelmében még szigorúbban kellene ezeket a szabálytalanságokat megítélniük."

Mabutt 1993-ban a Tottenham Hotspur csapatában játszott, s a Wimbledon elleni bajnokin John Fashanu brutális könyöklése után állkapocs- és szemüregcsont-törést szenvedett.