Vágólapra másolva!
Az FC Porto és a Boavista történelmet írhat, amennyiben mindkét portugál csapat bejut a labdarúgó UEFA-kupa döntőjébe. Eddig ugyanis még nem volt példa arra, hogy európai kupában azonos városból származó együttesek játsszák a finálét.

Erre most nagy az esély, hiszen Buzsáky Ákos csapata, a Porto 4-1-re nyert hazai pályán a Lazio elleni első mérkőzésen, a Boavista pedig 1-1-es döntetlent ért el a Celtic otthonában.

Az 1987-ben BEK-győztes Porto jó formában várja a visszavágót, 13 pont előnnyel vezet a bajnokságban a Benfica előtt. A háromgólos előny ellenére azonban nem mehet biztosra Rómában. "A Lazio nagyon jó csapat, de mi mindenre felkészültünk" - nyilatkozott Tiago, a portóiak csatára.

"Ebben az idényben az Inter ellen fél óra alatt három gólt szereztünk, erre kell gondolnunk most is" - bizakodott Roberto Mancini, a Lazio vezetőedzője. Azt azonban nem tette hozzá, hogy a decemberi találkozón 3-3 lett a végeredmény. A másik párharcban már a gól nélküli döntetlen is a portugálok továbbjutását jelenti, de a Boavista nem erre játszik.

"Senki ne gondolja, hogy 0-0-lal akarjuk kihúzni a mérkőzést. Támadni fogunk!" - jelentette ki Ricardo Pereira, a Boavista kapusa.

A Celtic a negyeddöntőben a hazai 1-1 után idegenben 2-0-ra verte a Liverpoolt, és most is hasonló bravúrban bíznak a skótok, hogy 23 év után újra európai kupadöntőben lépjenek pályára május 21-én Sevillában.

UEFA-kupa, elődöntő, visszavágó (csütörtök):
Lazio (olasz) - FC Porto (portugál), Róma 21 ó
Boavista (portugál) - Celtic (skót), Porto 21.05 ó