Vágólapra másolva!
A Bundesligában ebben a szezonban majd mindegyik csapat rendelkezett egy stabil, első számú kapussal, ám úgy tűnik, hogy pár egyesületnél nem voltak elégedettek a hálóőrük teljesítményével. Mindennek köszönhetően a nyáron kisebb átrendeződés várható kapusfronton a német élvonal csapatainál. Elképzelhető például, hogy a sokat bakizó Pascal Borel helyére a nyártól szabadon igazolható Sáfár Szabolcsot szerződteti Werder Bremen.

A dominó-effektust a VfL Wolfsburg már el is indította azzal, hogy leigazolta Simon Jentzschet az 1860 Münchentől. A Farkasoknál 1998 óta Klaus Reitmaier volt a standard kapus, és nem is lehetett rá panasz, hiszen évről évre kiválóan védett, a jelenlegi pontvadászatban pedig különösen jól megy neki. Igen ám, de Reitmaier nem a jövő embere, márciusban már a 39. életévét töltötte be, és az ambíciózus klubnál (amely a fő szponzor, a Volkswagen anyagi segítségével pár éven belül igazi élcsapattá szeretne válni) úgy vélték, itt az ideje, hogy váltsanak. Két évvel ezelőtt hasonló céllal igazolták le Saed Ramovicot a Stuttgarter Kickerstől, ő azonban nem tudta kiszorítani Reitmaiert, és csak akkor védett, amikor az egyes számot viselő kollégája sérült volt.

Noha Reitmaier szerződése azzal, hogy a portás több mint húsz meccsen védett, automatikusan meghosszabbodott 2004-ig, a csapat új mestere, Jürgen Röber új kapus után nézett, és olyan hálóőrt keresett, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik, és akár a nemzetközi porondon is megállja a helyét. Gyorsan meg is találta az ideális megoldást az 1860 München játékosa, Simon Jetzsch személyében, aki ebben a szezonban fantasztikusan teljesít, sokak szerint már a válogatottban lenne a helye, és még az Arsenallal is kapcsolatba hozták nemrégiben.

Jentzsch 2004-ig érvényes szerződéssel rendelkezett az Oroszlánoknál, és a müncheniek szerették volna ezt meghosszabbítani annak érdekében, hogy hosszú távra megtarthassák a kapust, ám a játékos az új kontraktusban jelentősen nagyobb fizetést (évi másfélmillió eurót) kért, amit az 1860 nem tudott megadni neki. A bajorok így jobbnak látták, ha most eladják ahelyett, hogy jövő nyáron, szerzőse lejártával ingyen távozhasson, és így az eredeti kontraktusban lefektett összegért, hárommillió euróért továbbadták a portást a Wolfsburgnak, amely gondolkozás nélkül megadta a kért összeget Jentzschnek.

Az Oroszlánoknak persze új kapus után kellett nézniük, és máris eldőlt, hogy ki lesz Jentzsch utódja a münchenieknél: a bajor egyesület szerződtette a szinte biztos kiesőnek számító Energie Cottbus játékosát, André Lenzet, mégpedig ingyen - vagyis az üzleten hárommillió eurót keresett. Hogy a dolog valóban megérte-e, azt majd csak a következő szezon eredményei döntik el.

Érdekesség egyébként, hogy a Werder Bremen Jentzsch és Lenz iránt is érdeklődött, ám mint a mellékelt ábra mutatja, egyiküket sem tudta megszerezni. A brémaiak így továbbra is kapust keresnek, mert hiába nyújt az utóbbi fordulókban Pascal Borel egyre jobb teljesítményt, az egyesület bizony rengeteg pontot veszített a szezon során kapusai (Borel, illetve a lengyel Jakub Wierczhowski) bakijai miatt. A lengyel hálóőr a nyáron valószínűleg távozik, Borel pedig marad ugyan, de a Werder mindenképpen akar egy olyan kapust igazolni, aki vetélytársa lehet, sőt, akár ki is szoríthatja a kapuból. A gond csak az, hogy a klubnak nincsenek millió egy új játékosra, így elsősorban olyan focisták kerülnek szóba, akik ingyen igazolhatók. A jelöltek között van a másodosztályú Mainz portása, Dimo Wache, de a zuhanyhíradó szerint akár a magyar Sáfár Szabolcs is bekerülhet a képbe: a Salzburg hálóőrének a nyáron lejár a szerződése, ráadásul osztrák állampolgársággal is rendelkezik, vagyis nem számítana idegenlégiósnak.