Vágólapra másolva!
Az utolsó hét eredményeitől függetlenül a Manchester United megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságot, miután a második helyen álló Arsenal hazai pályán vereséget szenvedett a Leedstől. Így Sir Alex Ferguson együttese nyolc ponttal vezet, s a londoniak már csak két mérkőzést játszanak.

Már a meccs eleje rosszul kezdődött az Arsenal szempontjából, ugyanis az ausztrál Kewell az ötödik percben 16 méterről nagy gólt lőtt a 39 éves Seaman kapujába. Erre - a szakírók és a játékostársak által is a szezon legjobbjának választott - Henry válaszolt fejjel a 30. percben, ám a második játékrész elején az ír Harte egy, a sorfalon megpattanó szabadrúgásgóllal ismét vezetéshez juttatta a kiesés ellen küzdő Leedset. A 63. percben Pires passza után Bergkamp mattolta Paul Robinsont (2-2), s a hajrában bár nagyon igyekeztek a címvédő Ágyúsok, mégis a vendégek találtak be: a - lesen lévő - Viduka hosszú vágta után adta meg a kegyelemdöfést Arséne Wenger legénységének.

A Manchester United 15. bajnoki címét szerezte, s ezzel beállította az angol csúcsot. Az aranyérmes klub az elmúlt 11 évben nyolcadszor végzett a tabella élén, csakúgy, mint a Liverpool 1976 és 1986 között. Az örökranglistán még a Liverpool vezet 18 arannyal, a második MU 15-tel, a harmadik Arsenal 12-vel rendelkezik.

Premiership, 37. forduló:
Arsenal - Leeds 2-3 (1-1)
gól: Henry (30.), Bergkamp (63.), illetve Kewell (5.), Harte (48.), Viduka (89.)