Vágólapra másolva!
A bajnoki cím sorsa immár végérvényesen eldőlt Angliában, ismét a Manchester Unitedé lett az aranyérem. A Bundesligában leginkább még a hátsó régiókban akad izgalom, bár a Cottbus, illetve a Nürnberg szinte biztos kiesőnek tűnik. A Serie A-ban az aranyérem sorsa matematikailag még nem dőlt el, de kevesen fogadnának arra, hogy nem a Juventusé lesz a scudetto. Egy héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy a Primera División eldőlni látszik a Real Madrid javára, ám a királyi gárda a hét végén egy nem akármilyen pofonba szaladt bele, és a riválisok nem is hagyták kihasználatlanul a lehetőséget.

A Manchester United az elmúlt tizenegy pontvadászatból nyolcat megnyert, vagyis a Premiership történetében csak háromszor engedte át az elsőséget másnak. A Vörös Ördögöknek ezúttal a Leeds kaparta ki a gesztenyét azzal, hogy idegenben 3-2-re legyőzte az Arsenalt: Kewellék ezzel bebiztosították bennmaradásukat. Ugyan a győztes találat egyértelműen lesről esett, de ez egyáltalán nem zavarta a gólszerző Mark Vidukát, aki a legutóbbi kilenc bajnokin 13 alkalommal volt eredményes. Ami az Arsenalt illeti, az Ágyúsok hiába rúgtak a legutóbbi négy mérkőzésükön egyaránt két-két gólt, csak egyszer tudtak győzni, ami jelzi, hogy elsősorban melyik csapatrészben kell keresni a hibát.

A hét végén az is eldőlt, hogy a Newcastle biztosan ott lesz a BL-ben a következő szezonban, és a Szarkák ezt a portugál Hugo Viana első Premiership-góljának köszönhetik. A negyedik helyről viszont az utolsó fordulóban megrendezésre kerülő Chelsea-Liverpool rangadó dönt majd, mivel most mindkét gárda vereséget szenvedett. A Vörösök hazai pályán kaptak ki a Manchester Citytől, amelynek színeiben két volt liverpooli csatár, Robbie Fowler és Nicolas Anelka is pályára lépett, és utóbbi két gólja döntött a három pont sorsáról.

A Chelsea a West Hamtől szenvedett vereséget, és a Kalapácsosok így továbbra is reménykedhetnek a bennmaradásban: a mindent eldöntő találatot az a Paolo di Canio szerezte, aki az utóbi hetekben nem játszott, mivel összekülönbözött a vezetőedzővel, Glenn Roederrel, a tréner betegsége miatt a csapatot átvevő Trevor Brooking viszont becserélte, és neki lett igaza.