Vágólapra másolva!
A Manchester United válogatott középhátvédje élesen bírálta Arsene Wengert, az Arsenal vezetőedzőjét a Premiership 37. fordulójában történt eseményeket követően, majd felszólította a francia trénert: ismerje el, hogy jelenleg a MU a legjobb csapat Angliában.

Az Ágyúsok mestere nem kevesebbet állított csapata vasárnapi, a Leedstől elszenvedett hazai veresége és a Manchester bajnokká avatása után, hogy a történtek ellenére a Highbury piros-fehér gárdája Anglia legjobbja.

Ferdinand, aki éppen Leedsből került jelenlegi állomáshelyére - tehát egykori csapattársai is alaposan besegítettek a keménykötésű védő pályafutásának első jelentős sikerébe -, annyit üzent Wengernek, hogy a tabella nem hazudik, illetve ahogyan a hazai labdarúgó- és kosárlabdapályákon megszokhattuk: "Nézzetek a táblára!"

A válogatottban Sol Campbell-lel rettenthetetlen bástyát alkotó védő azt is elmondta, hogy rendkívül nagyra becsüli az Arsenal trénerét, azonban a saját csapatát magasztaló, a bajnok Vörös Ördögöket lekicsinylő nyilatkozatát nem tartja túlontúl profi megnyilvánulásnak. "Ráadásul" - folytatta Ferdinand - "nem csak a hazai bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is előrébb végeztünk az Arsenalnál, ami azt bizonyítja: valóban mi vagyunk a legjobbak."

A bravúros hajrával bebiztosított bajnoki cím volt Sir Alex Ferguson csapatának nyolcadik hazai elsősége az elmúlt 11 évben, így pusztán a számokat tekintve valóban nehéz vitába szállni Ferdinand szavaival.