Vágólapra másolva!
Jorge Valdano, a Real Madrid labdarúgócsapatának sportigazgatója bejelentette, hogy a klub június elejéig az összes folyamatban lévő tárgyalását felfüggeszti.

"Minden erőnkkel a bajnokság megnyerésére koncentrálunk. Nem akarjuk elterelni a figyelmet a konkrét feladatokról. Ráadásul így elejét vehetjük a sajtó találgatásainak" - mondta.

A sportvezető azt is hozzátette: nincs válság az egyesületnél, ez az intézkedés elsősorban a futballisták érdekeit szolgálja.

Mostanáig többek között Vicente del Bosque vezetőedzővel folytak tárgyalások szerződésének meghosszabbításáról. Valdano mindenképpen szükségesnek tartotta elmondani: nincs szó arról, hogy esetleges bajnoki kudarc esetén a következő szezonra új tréner érkezik a madridi együtteshez, hiszen a klubvezetés elégedett a szakvezetővel.

Valdano nyilatkozatában kitért a Real Madrid leggyengébb pontjának tartott védelemre is: "Nem lenne helyes egy csapatrészre hárítani a felelősséget a kiesés miatt. Egyébként a mostani gazdasági helyzetben azt sem tudom biztosra mondani, hogy a nyáron tudunk venni egy-két klasszis hátvédet. Ehhez előbb el kéne adni pár olyan játékost, akik ebben az idényben kevés lehetőséghez jutottak."

A Real Madrid szerdán a Juventus ellenében alulmaradt a BL elődöntőjében, a bajnokságban pedig csak a harmadik helyen áll öt fordulóval a vége előtt, igaz, hátránya mindössze egy pont a listavezető Deportivo La Corunával szemben. A Király-kupától a Real Mallorca búcsúztatta korábban a tavalyi BL-győztest.