Vágólapra másolva!
Csuklósérülést szenvedett David Beckham az angol labdarúgó-válogatott dél-afrikai mérkőzésén. A Manchester United középpályása az első félidőben egy ütközést követően elesett, és olyan szerencsétlenül ért talajt, hogy eltört az egyik csontja a jobb csuklójában.

Mivel ez csak a későbbi kórházi vizsgálat során derült ki, a második játékrészre kötésben még kijött a pályára, az 50. percben azonban kénytelen volt befejezni a mérkőzést. "Sajnálom Davidet, már csak azért is, mert ez volt az utolsó meccse az idényben. Remélem, hogy hamar rendbe jön, és élvezni tudja a szabadságát" - mondta Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány.

Az orvosok szerint több hétig kötést kell viselnie Beckhamnek. A Manchester United orvosai folyamatos kapcsolatban állnak a válogatott szakembereivel. Az már most valószínű, hogy a középpályásra újabb vizsgálatok várnak. A MU illetékesei azonban ezzel együtt bíznak abban, hogy Beckham is elutazhat a csapat július 22-én kezdődő amerikai túrájára.

Beckham sárgalapos eltiltása miatt egyébként sem szerepelt volna június 11-én, a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A durbani találkozót a vendégek nyerték 2-1-re.

A MU programja az Egyesült Államokban:
július 22.: Celtic Glasgow (skót), Seattle (Seahawk-stadion)
július 27.: America (mexikói), Los Angeles (Coliseum-stadion)
július 31.: Juventus (olasz), East Rutherford (Giants-stadion)
augusztus 3.: FC Barcelona (spanyol), Philadelphia (Lincoln Financial Field)