Vágólapra másolva!
Vasárnapi brit lapértesülés szerint a Barcelona szóban megállapodott a Manchester Uniteddel David Beckham, a legjobban fizetett angol labdarúgó "megvásárlásáról" - a vételár állítólag 30 millió font (10 milliárd forint).

A hírt a News of the World, a legnagyobb példányszámú vasárnapi brit lap közölte exkluzív értesülésként, jóllehet forrás megjelölése nélkül.

Beckhamet, az Old Traffordon jelenleg hetente 95 ezer fontot (33 millió forintot) kereső szabadrúgás-specialista középpályást - az angol válogatott csapatkapitányát - eddig hosszú heteken keresztül folyamatosan a Real Madriddal hozta hírbe a brit sajtó, de azt az ügyletet mind a MU, mind a Real, mind maga a játékos rendre cáfolta. A sztár többször kijelentette, hogy a manchesteri szakvezetővel, Sir Alex Fergusonnal fennálló, időnként látványos formát öltő nézeteltérései ellenére nem akar megválni a Manchester Unitedtől.

A News of the World vasárnap azonban azt közölte, hogy Sir Alex már a 27 éves Beckham utódját is kiszemelte, a Real Sociedad sztárja, a 21 esztendős Xabi Alonso személyében. Alonsóért állítólag 20 millió fontot kellene fizetni.

A Manchester United hivatalosan nem fűzött kommentárt a hírhez, de a lapnak egy "bennfentes" azt mondta: bár a Barcelona nem tud formális ajánlatot tenni a klub két hét múlva esedékes elnökválasztása előtt, a szóbeli ajánlat azonban beérkezett, és azt a MU elfogadta. Ferguson állítólag a brazil világbajnok Ronaldinhót is meg akarja szerezni a Paris St. Germaintől.

Beckham és Sir Alex viszonya az utóbbi hónapokban - nem cáfolt hírek szerint - mélypontra süllyedt. Hírhedtté vált az a néhány hete történt incidens, amikor a vezetőedző egy elvesztett meccs után, az öltőzőben "véletlenül" egy futballcipőt rúgott a középpályás arcába, felszakítva Beckham szemöldökét.

Általános döbbenetet keltett az is, amikor a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek áprilisi visszavágóján, az akkor összesítésben egyetlen góllal továbbjutó Real Madrid ellen Ferguson a második félidő derekáig a cserepadon tartotta Beckhamet, aki beállítása után két gólt lőtt. Sokan felrótták Sir Alexnek, hogy ha Beckham korábban lehetőséget kap, megfordulhatott volna a meccs.