Vágólapra másolva!
Az Arsenaltól távozó David Seaman a következő szezonban a Manchester City labdarúgócsapatában szerepel majd. A 40. születésnapját idén szeptember 19-én ünneplő hálóőr szerződését már nem hosszabbította meg a londoni klub, de ő még nem akarta befejezni pályafutását.

Seaman április 13-án a Sheffield United elleni FA-kupa-elődöntőn játszotta 1000. profi találkozóját. A kiváló kapus 1990-ben került a fővárosi elitcsapathoz, s 564 alkalommal állt a gólvonal elé. A válogatottban 75-ször jutott szóhoz.

A Manchester City egyik kapusa a legutóbbi szezonban az a Peter Schmeichel volt, aki "csak" november 18-án lesz 40 éves. Utódjával ellentétben a dán klasszis a 2002-2003-as szezon végén befejezte sikerekben gazdag pályafutását.

David Seaman után egyébként Michael Tarnat is bejelentette, hogy a Manchester Cityben szerepel a következő szezonban. A 33 éves középpályás hat idényt töltött a Bayern Münchenben, amellyel búcsúzóul bajnoki címet és német kupát nyert.

"Vezetőedzőnk, Kevin Keegan ragaszkodott hozzá, mivel megbízható és tapasztalt játékos" - mondta John Wardle, az angol klub igazgatótanácsának elnöke.