Vágólapra másolva!
Három év után visszatért Franciaországba Bölöni László, aki a portugál Sporting után az élvonalbeli Rennes csapatának edzője lesz. Az erdélyi tréner két évre kötelezi el magát új klubjához, miután a korábbi szakvezető, a bosnyák Vahid Halilhodzic a PSG-hez távozott.
Légiósokra épít a Rennes

Az 1901-ben alapított Stade Rennais FC még soha nem volt francia bajnok vagy kupagyőztes, jelenlegi keretében a legismertebb játékos a szenegáli válogatott Lamine Diatta, aki csapatával végigjátszotta a világbajnokságot. A Rennes-ből ugyancsak részt vett a vb-n honfitársa, Makhtar N'Diaye is, de ő nem jutott szóhoz. Rajtuk kívül külföldről érkezett még az argentin Mario Turdo (korábban Las Palmas) és Gabriel Loeschbor (Racing Club Buenos Aires), a volt uruguayi válogatott Andres Fleurquin (Galatasaray, Sturm Graz), a cseh válogatott Petr Cech (Sparta Prága), a bolgár válogatott Georgij Ivanov (Levszki Szófia) és svájci Alexander Frei (Servette Genf). A franciák közül a legnagyobb név Olivier Monterrubio, aki Viorel Moldovan ékpárjaként két éve bajnokságot nyert a Nantes-tal.



Bölöninek lesz is dolga bőven, hiszen a csapat a nemrég véget ért bajnokságban közel állt a kieséshez, de végül a 15. helyen fejezte be a pontvadászatot. "A csapatnak az utóbbi két évben mindig gondjai volt a bennmaradással, de remélem, ezután nem lesznek ilyen problémák, és sikerül egy ütőképesebb gárdát összehozni" - jegyezte meg a célokról a tréner, aki még nem tudta megmondani, hogy esetleg milyen erősítéseket tervez.

A Sportingnál eltöltött két évet Bölöni egyértelműen pozitív periódusként értékelte, ami érthető is, hiszen az első évben az együttes bajnokságot és kupát nyert, idén pedig az UEFA-kupa-részvételt jelentő harmadik helyet szerezte meg. "A legutóbbi kiírás már gyengébbre sikerült, mivel nem voltak meg a szükséges feltételek, de ennek boncolgatása komplex dolog, és idő sincs most rá. Mindenesetre a portugál két év alatt szerzett tapasztalatok birtokában jobb edzőnek tartom magam, mint előtte" - tette hozzá Bölöni, aki korábban hat évet töltött el "megosztva" a másod- és elsőosztályban, a Nancy szakvezetőjeként.

Bánki József