Vágólapra másolva!
Az Internazionale ugyan egy hellyel előrébb lépett a tabellán az előző évhez képest, de a nagy célt, vagyis a bajnoki cím megszerzését, nem sikerült megvalósítani, és a klub trófea nélkül zárta az idényt. Noha sokan a trénert, Héctor Cúpert okolták emiatt, az Inter elnöke, Massimo Moratti tőle szokatlan higgadtsággal nem menesztette a szakvezetőt, hanem a csapat megerősítését ígérte be, és az egyesület szakmai igazgatója, Gabriele Oriali a minap a szokottnál nagyobb nyíltsággal nyilatkozott az esetleges új szerzeményekről.

Oriali persze tartózkodott attól, hogy túlságosan sokat áruljon el, de annyit azért elmondott, hogy a klub négy-öt futballista leigazolását tervezi Cúper mester kívánságlistája alapján. Ami a konkrétumokat illeti, a Manchester United balszélsőjével, Ryan Giggszel kapcsolatban annyit mondott, hogy valóban érdeklődnek a focista iránt, ám személy szerint úgy gondolja, hogy a MU Beckham eladása után valószínűleg nem fog megválni a walesitől.

Az újságírók kérdésére még elmondta, hogy már tárgyaltak, illetve tárgyalásban állnak a Chievóval, az Ajax-szal, a Valenciával, a Lazióval és a PSV Eindhovennel is, sőt, Oriali azt is elárulta, hogy a holland egyesülettekel az a fő probléma, hogy elsősorban készpénzt akarnak kapni, ami viszont az olasz kluboknak, így az Internek sem nagyon áll rendelkezésére, a taljánok elsősorban játékoscserében gondolkoznak. A sportigazgató végezetül kijelentette: "A kiszemeltek nevéről azért nem beszélek, mert azok a különböző sajtóorgánumokban már úgyis megjelentek, és köztudott, hogy kiket is akarunk leigazolni."

Ez utóbbival nem nagyon lehet vitatkozni, csupán annyit érdemes megjegyezni, hogy ha az Inter valóban minden focistát le akarna igazolni, akivel hírbe hozták, akkor Cúper mester meglehetősen nagy kerettel dolgozna a következő idényben. Annyi viszont tény, hogy az utóbbi napokban az Inter kiszemeltjei között emlegetett focistákat elsősorban a középpálya két szélén kell keresni, úgy látszik, a milánóiak leginkább ezeken a poszton akarnak erősíteni.

A balszélső posztja már egy évvel korábban is problémát jelentett Cúper számára, tavaly nyáron is leginkább ebbe a pozícióba kerestek embert, ám végül nem sikerült megoldást találni, és a legutóbbi szezon során a középpálya bal oldalán megfordult az argentin Guglielminpietro, az uruguayi Recoba, a török Emre és Morfeo is, de egyikőjüknek sem ez az igazi posztja, nem is nagyon tudtak megfelelő teljesítményt nyújtani. Giggs tökéletes megoldást jelentett volna az Inter számára, de ő most már valószínűleg marad a Manchesterben, így a milánóiaknak más focistát kell keresniük.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az első számú kiszemelt a Valencia focistája, Kily González, akit már tavaly is hírbe hoztak az Interrel. Nem véletlenül: Cúper korábban két éven keresztül volt az argentin balszélső mestere a spanyol egyesületnél, kiválóan ismeri a játékost, akiről ráadásul az utóbbi időben azt hallani, hogy a Valencia hajlandó lenne elengedni. Kétségtelen tény, hogy Kily a jelenlegi szezonban messze volt egykori önmagától, de ez elsősorban sérülése miatt volt így, a spanyol bajnokságban mindössze 13 találkozón lépett pályára, vagyis már nem alapember a Valenciánál. Mellette még a fiatal holland Arjen Robben iránti érdeklődést érdemes komolyan venni: a PSV Eindhoven rajta volt az Oriali által említett listán, magáról a játékosról pedig mindent elmond, hogy már 16 évesen bemutatkozott a holland élvonalban, a PSV 3,9 millió eurót fizetett érte tavaly nyáron, és noha még mindig csak 19 esztendős, már 76 bajnoki áll mögötte (ezeken 20 gólt ért el), és a válogatottban is debütált.

A jobb szélre már több jelölt van, és az élre Luis Figo neve kínálkozik - még ha jelenleg mind a Real, mind az Inter, mind maga a focista tagadja, hogy bármiféle lehetősége lenne ennek a transzfernek. Beckham leigazolásával azonban a portugál helye megkérdőjeleződött a királyi gárdában, legalábbis nehéz elképzelni, hogy az angol valóban behúzódik majd a jobb oldalról, és védekező középpályásként játszik majd, mint ahogyan azt sok madridi hangoztatja. Az egykori aranylabdás szerződtetésének lehetőségét tehát nem szabad kizárni, bár azért valóban nagyobb a valószínűsége annak, hogy más jelenti majd a megoldást az Internek.

A chievós Luciano (korábban Eriberto) neve például az utóbbi időben egyre gyakrabban merült fel a milánóiakkal kapcsolatban, és Oriali is elismerte, hogy rajta van a jelöltek listáján, azonban a veronaiak sportigazgatója, Gigi Sartori szerint egyelőre semmi konkrétum nem történt a focista esetleges távozásával kapcsolatban, viszont Angliából és Spanyolországból is érdeklődnek iránta.

Közelebb áll az Interhez az Ajax jobbszélsője, Andy van der Meyde, akinek ügynöke tulajdonképpen már megegyezett a milánóiakkal, a focista többször is kijelentette, hogy szívesen szerződne az Internazionaléhoz, most már csak a két egyesületnek kell megállapodásra jutnia. Van der Meyde valóban remek megoldásnak tűnik, hiszen az Ajaxnál jobb iskola nincs a szélsők számára (az amszterdamiak játékstílusa leginkább a szélsőjátékra alapszik), és a játékos viszonylag fiatal, mindössze 24 éves lesz szeptemberben, de már 123 bajnokit játszott a holland első osztályban, amelyeken húsz gólt ért el - ebből 11-et a legutóbbi szezonban.