Vágólapra másolva!
Túl a hivatalos orvosi vizsgálaton, s pár órával a szerződés aláírása előtt Madridban már az egekig szökött a David Beckham-láz. Az angol középpályás hétfőn érkezett a Torrejón de Ardóz légitámaszpontra, ahonnan limuzinnal vitték az orvosi vizsgálatra, amelyet a televíziós társaságok élőben közvetítettek. Bár David egy nagy eseményen már kedden túl volt, hiszen a feleségétől, Victorától kapott tollal aláírta madridi kontraktusát, a cirkusz közép-európai idő szerint szerdán délben ért véget, amikor a középpályást hivatalosan is bemutatta a klub, s először öltötte magára a királyi csapat mezét.

Képgaléria a bemutatásról

Természetesen egészségesnek találta a Real Madrid orvosi csapata David Beckhamet, s ezzel kezdetét vette az angol középpályás madridi regnálása. A válogatott labdarúgó hétfőn államfőknek kijáró pompa és felhajtás közepette érkezett meg Madridba, ahol Alfonso del Corral, a királyi klub orvosi teamjének vezetője megvizsgálta, s bejelentette, egészség szempontjából nincs akadálya a szerződtetésnek. "Beckham tökéletes kondícióban van, semmi akadálya annak, hogy a lehető legmagasabb szinten folytassa pályafutását" - mondta Del Corral.

A rossznyelvek szerint persze csoda lett volna, ha ez másképp történik, hiszen Ronaldo tavalyi szerződésénél már kiderült, egy rossz térdű labdarúgót is könnyű egészségesnek titulálni. A Beckham-láz a Bernabéu-stadionban folytatódott, ahol titokban, a sajtótól elzárva Beckham, (felesége, Victoria és fia, Brooklyn társaságában) aláírta a hitvestől kapott tollal az új kontraktust. A labdarúgó ezután találkozott az új edzővel, a Manchesterből már megismert Carlos Queirozzal, a Real sportigazgatójával, Jorge Valdanóval és Florentino Pérez klubelnökkel is.

Ami a szerdai, cirkuszi felhajtást megelőzte, az sem semmi: az eseményen 500 újságíró lehetett jelen, húsz televíziós csatorna élőben közvetítette az eseményt (akár kétmilliárd néző is láthatta a nagy eseményt), s minderre a procedúrára azért került délben sor, mert a Távol-Keleten az időeltoldás miatt ez éppen az esti fő műsoridőre esett.

Az angol válogatott csapatkapitánya az alkalomra egy fehér, 23-as számú mezt, illetve egy világoskék sortot húzott magára. Korábban ugyanezt a mezszámot viselte a spanyol klubban a legendás Alfredo Di Stefano, Puskás Ferenc egykori csapattársa. A 28 éves középpályás előző egyesületében, a Manchester Unitedben 7-esben játszott, de a királyi gárdában ezt a számot Raúl viseli, így mindenképpen újat kellett választania magának. Beckham itt van, mert hiszünk benne mint futballistában. David, üdvözöllek az álomligában" - köszöntötte a klasszist Perez.

Beckham a procedúra után azonnal vissza is utazik Londonba, hogy megkezdje három hetes nyaralását. Madridba július közepén kell visszaérkeznie, amikor is a spanyol gárda távol-keleti túrása indul. Az első hivatalos mérkőzésre augusztus 16-án kerül sor, akkor a spanyol Szuperkupa-döntőjében a Mallorca ellen lép pályára a Real.