Vágólapra másolva!
Figo és Rivaldo távozása óta most először játszik megasztár az FC Barcelona labdarúgó-csapatában. Természetesen Ronaldinhóról, azaz Ronaldo Moreira de Assisról, a 23 éves brazil világbajnok középpályásról van szó, akit hétfőn este mutattak be a Nou Camp stadionban, egyes források szerint 20 000, mások szerint 25 000 néző előtt. Ronaldinho érkezése egy másik játékos távozását jelentette: Juan Román Riquelmét kölcsönadja a Barca - még nem tudni kinek.

Ronaldinho háromnegyed nyolckor lépett a katalán publikum elé, immár gránátvörös-kékben, s a tízes számú mezben, melyet a távozni kénytelen argentin Riquelmétől örökölt meg. Riquelme nem váltotta meg a világot a Barcánál, s mivel eggyel több Európai Unión kívüli országból érkezett játékos van a Barcelona keretében, mint amennyi megengedett, az egyik "extracomunitariónak" távoznia kell.

Ronaldinhót hatalmas ovációval fogadta a publikum, előzőleg azonban a sajtószobában pedig Joan Laporta klubelnök és Txiki Beguiristain sportigazgató jelenlétében az újságírók vették pergőtűz alá a brazilt.

"Sok-sok örömet akarok szerezni ennek a csodálatos közönségnek" - szögezte le Ronaldinho. Laporta most nem hangoztatta azt, amit egy nappal korábban, amikor állítólag azt nyilatkozta a L'Equipe-nek: egy kicsit sok a harmincmillió euró Ronaldinhóért, hiszen még Beckham sem került ennyibe a Real Madridnak.

Egyébként nem egyértelmű, mennyi volt a brazil ára. A Barca illetékesei azt mondják, 25 millió euró volt, további ötmilliót akkor kap meg a PSG, ha a katalán klub elér bizonyos eredményeket. A franciák viszont 27 plusz 3 milliót emlegetnek.

Visszatérve a Nou Campba: a stadion ajándékboltjában, a La Botegában pillanatok alatt elkapkodták a raktáron lévő 2000 Ronaldinho-mezt, hátán a 10-es számmal, és egyenként 70 euróért.

Ch. Gáll András