Vágólapra másolva!
Napokon belül megkezdi az edzéseket az új idényre a Real Madrid csapata. A játékosok már visszatértek szabadságukról, így Ronaldo is, aki - ahelyett, hogy elengedte volna magát - öt kilót fogyott, és olyan fizikai állapotban van, mint talán még soha pályafutása során. A kétszeres aranylabdás brazil csatár élete legjobb idényét ígéri rajongóinak, amint az AS című újságban és a klub honlapján megjelent interjúból kiviláglik.

Ronaldo előbb Brazíliában nyaralt, majd Szardínián, a Porto Cervo kikötőben, Flavio Briatore - a Renault Forma-1-es istálló csapatfőnöke - yachtján, a Lady in Blue nevű csodabárkán kapcsolódott ki pár napig. Ezt követően az Egyesült Államokban időzött, végül Guatemalában fejezte be a nyári szünetet, eleget téve reklámszerződése egyik pontjának.

Mivel az elmúlt szezonban sokan és sokat piszkálták azzal, hogy kövér, elhatározta, hogy lefogy. Sikerült is: az úgynevezett hipokalóriás diéta - sok fehérje, kevés zsír, átlagos mennyiségű szénhidrát -, plusz a sok mozgás, torna, erőfejlesztés megtette hatását: Ronaldo öt kilóval könnyebben jelentkezik játékra, mint amennyit a szezon végén nyomott.

"Erős vagyok, akár egy bika" - mondta Ronaldo, és hozzátette: "Jobb erőben érzem magam, mint annak idején a PSV Eindhovenben és a Barcelonában. Meglátják, még több gólt fogok rúgni, mint a 2002-2003-as évadban."

Ch. Gáll András