Vágólapra másolva!
Megszerezte első találatát a Real Madrid színeiben David Beckham, a spanyol gárda legújabb világklasszis szerzeménye, a gólnak azonban korántsem örülhetett, hiszen a labda saját csapatának kapujában landolt.

A "történelmi" esemény a királyi gárda kínai edzőtáborában történt, amikor az egymás közötti játék során az angol középpályás éppen felszabadítani akart - enyhén szólva sikertelenül.

A spanyol Marca című sportlap hétfői tudósítása szerint Beckham az öngól után másodpercekig a füvön feküdt, s majd elsüllyedt szégyenében. A Manchester United volt klasszisa valószínűleg már el is képzelte a másnapi brit bulvárlapokat, amelyekben kiemelt helyen tálalják a különleges találatot.

Javításra azonban bőven lesz lehetősége az aranyifjúnak, Roberto Carlos, a Real brazil bombázója ugyanis átengedi a szabadrúgások egy részét új csapattársának. "Beckham természetesen csak azokat a pontrúgásokat végezheti el, amelyek közel lesznek az ellenfél kapujához, a távoliakat továbbra is én hajtom végre" - mondta a világbajnok klasszis. A 30 éves védő korábban még úgy nyilatkozott, hogy ez az ő privilégiuma, s az angol válogatott csapatkapitányát ebben a tekintetben nem engedi szóhoz jutni.